Önnek egy befejezetlen vásárlási folyamata van. Ide kattintva folytathatja.

Bezárás
 1. Termék- és szol­gál­ta­tás­vá­lasz­tás
 2. Kedvezmények
 3. Adatbevitel
 4. Vásárlás és fizetés Adatok ellenőrzése
 5. Visszaigazolás Ajánlat nyomtatása

Kérjük, állítsa össze szolgáltatás-csomagját, a + jellel kiegészítheti Baleseti garanciával, a csúszka mozgatásával futamidőt választhat.?

?

?

?

 • A készülék…
 • 2 éves koráig
 • 3 éves koráig
 • 4 éves koráig
 • 5 éves koráig
Javítási asszisztencia
Gyártói garancia
Kiterjesztett garancia
Baleseti garancia
Javítási asszisztencia szolgáltatásunk segítséget nyújt Önnek abban, hogy hiba esetén se kelljen a készülék szállításávál, a megfelelő szerviz felkutatásával fáradnia. A kiterjesztett garancia ingyenes javításra jogosít rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodás esetére, az Ön által választott futamidő végéig. A baleseti garancia az igazán váratlan helyzetekre nyújt megoldást. A + gomb megnyomásával hozzáadhatja szolgáltatási csomagjához.

Betöltés folyamatban…

Elfelejtett jelszó

Itt lehetősége nyílik elfelejtett jelszava helyett egy újat választani. A megadott jelszó hossza legalább 6 karakter kell hogy legyen!

Jelszó:

Kérjük adja meg új jelszavát!

Jelszó megerősítés:

A megerősítés nem egyezik meg a jelszóval!
Megváltoztatom

Kérését fogadtuk. Mostantól az új jelszava él!

Elfelejtett jelszó

Itt lehetősége nyílik elfelejtett jelszava helyett egy újat megadni. Adja meg email címét, melyre elküldjük a szükséges utasításokat, hogyan változtathatja meg elfelejtett jelszavát egy újra.

E-mail:

Sajnos ehhez a email címhez nincs felhasználói fiók rendelve!
Új jelszót kérek

Kérését fogadtuk. Ellenőrizze email fiókját!

Kérjük válassza ki készülékét!

Mikor vásárolta ezt a készüléket??

További készülékadatok  >>

vásárlásának ideje:?

Kapcsolat

Business Box Szolgáltató Kft.
 

Postacím:
1307 Budapest, Pf. 30.

Székhely / telephely:
1037 Budapest, Királylaki út 60.

Adószám:
13772011-2-41

Cégjegyzékszám:
01-09-872391

Bankszámlaszám:
10700244-43978502-51100005

Ügyfélszolgálat:
06 (30) 281-6877

Név:

Kérjük, adja meg nevét helyesen.

Email cím:

Kérjük, adja meg helyes email címét.

Telefonszám:

Kérjük, adja meg telefonszámát.

Tárgy:

Kérjük, írjon tárgyat leveléhez.

TESCO Vásárlói gondoskodás szerződésszám:
Amennyiben szerződésével kapcsolatban szeretne üzenetet küldeni, és tudja szerződésének számát, úgy kérjük, az alábbi mezőbe írja be TESCO Vásárlói gondoskodás szerződésszámát.

Üzenet:

Kérjük, írja meg üzenetét.

Köszönjük levelét!

BALESETI vevőtájékoztató

A Business Box TESCO Vásárlói Gondoskodás (a továbbiakban „TESCO Vásárlói Gondoskodás”) szolgáltatási csomag megvásárlásával Ön biztos lehet abban, hogy a Készülékét hosszú évekig használhatja majd gondtalanul.

Amennyiben Készüléke - az Ön által választott időtartamon belül - baleseti okból működésképtelenné válik, a Business Box Kft. BBox BALESETI TESCO Vásárlói Gondoskodás nevet viselő szolgáltatásának keretében mi gondoskodunk arról, hogy Készülékét újra működőképessé tegyék (megjavítsák, vagy kicseréljék), hogy Ön mielőbb újra használhassa azt.

Mit vállalunk?

 • A Szerződéskötés pillanatától kezdve vállaljuk, hogy Javítási Asszisztencia Szolgáltatást nyújtunk az Ön részére. Ennek keretében az Ön által megvásárolt Készülék akár rendeltetésszerű használat melletti, akár baleseti eredetű működésképtelenné válása esetén távoli segítségnyújtással segítünk elhárítani az egyszerűbb hibákat, segítünk Önnek a karbantartási feladatokban. Ha ez a távoli segítségnyújtás nem elegendő a hiba elhárításához, akkor megszervezzük a Készülék szervizbe szállítását és javítását (a továbbiakban: ASSZISZTENCIA);
 • A Készülék megvásárlásának pillanatától (ill. ennél későbbi időpontban történő szerződéskötés esetén a Várakozási idő lejártától) kezdve, Biztosítótársaságunk költségviselése mellett, vállaljuk a kívülről ható, előre nem látható balesetek következtében működésképtelenné váló Készülék szervizbe szállításának és javításának megszervezését, ha pedig a Készülék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, vállaljuk a Készülék ugyanolyan márkájú és típusú, illetve ennek hiányában azonos műszaki paraméterű készülékre való kicserélésének lebonyolítását (a továbbiakban: BALESETI GARANCIA).

A fenti, BALESETI szolgáltatási csomagot a Készülék megvásárlásától (első forgalomba hozatalától) számított maximum 5 évig nyújtjuk. Ez készülék típustól és a gyártói garancia hosszától függ, a pontos időtartamokat szolgáltatási díj kalkulátorunk tartalmazza.

FIGYELEM! A BBox BALESETI Vásárlói Gondoskodás szolgáltatásunk lejárata nem eshet későbbi időpontra, mint a gyártói vagy kereskedői garancia (jótállás) lejárata. Tehát BBox BALESETI Vásárlói Gondoskodás szolgáltatás nem alkalmas az eredeti garanciaidő meghosszabbítására, hanem kizárólag arra, hogy Készüléke a gyártói / kereskedői garancia ideje alatt baleseti meghibásodások ellen is védelemben részesüljön.

A leggyakoribb kérdések és válaszok a szolgáltatásról, egyben útmutató a használatához:

Mit kell tennem, ha elromlott a készülékem?

Önnek csak fel kell hívnia az alábbi telefonszámot, melyen munkatársunk segít kideríteni a pontos problémát és intézkedik a hibaelhárítás mielőbbi megszervezéséről. A hatékonyabb segítségnyújtáshoz a Szolgáltatási Szerződésen feltüntetett BBox szerződésszámra szüksége lesz, ezért őrizze meg szerződését, vagy a telefonjában ezzel a számmal együtt mentse el telefonszámunkat.

Mikor és hogyan érhetem el ezt a szolgáltatást?

Az Ügyfélszolgálatot hétfőtől-péntekig 9 és 18 óra között a 06 (30) 281-6877-es telefonszámon éri el, hibabejelentő űrlapot talál honlapunkon: www.businessbox.hu/kapcsolat vagy írja meg kérését e-mailben: hibabejelentes@businessbox.hu

Kell-e fizetnem a javításért, cseréért?

A TESCO Vásárlói Gondoskodás által lefedett meghibásodások esetén nem. Szolgáltatásunk keretein belül Önnek ilyen esetben – a hordozható készülékekre vonatkozó önrész kivételes eseteitől eltekintve (ld. következő pont) - a javítás és a csere is díjmentes. A gyártói garancia (jótállás) ideje alatt megszervezzük a javítást a gyártó szervizével és a költségeket a gyártó fizeti. A Baleseti garancia vagy a Kiterjesztett garancia ideje alatt pedig a Business Box szerviz partnereivel javíttatjuk vagy cseréltetjük a készüléket Biztosítótársaságunk költségviselése mellett.

Kell-e szállítanom az elromlott készüléket?

A kézipoggyászként nem szállítható készülékeket nem kell szállítani. Az ilyen készülékek javítását igyekszünk a helyszínen, Önnel előzetesen egyeztetett időpontban megszervezni. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor gondoskodunk a készülék elszállításáról futár útján. Amennyiben szükséges, a kézipoggyász méretű (pl. laptop), kisebb eszközöket is futárral szállíttatunk, Ügyfélszolgálatunk az Ön lehetőségeihez igazítja a szállítás megszervezését.

Mikor kell önrészt fizetnem?

A Hordozható Készülékek - jelen vevőtájékoztató mellékletét képező - Önrész Tájékoztatója szerinti esetekben és összegben Ön önrész megfizetésére köteles.

Milyen esetekben kell mégis nekem fizetni a javításért?

Az Általános Szolgáltatási Feltételekben részletesen meghatározott okokból bekövetkező meghibásodás, vagy működésképtelenné válás esetén a szállítási-, javítási-, szükség esetén csere-, valamint a szerviz kiszállási költségeit Ön köteles viselni. Ilyenek például:

 • Amennyiben a készülék működésképtelensége nem baleseti eredetű,
 • Szándékos rongálás, vagy súlyos gondatlanság okozta hibák (pl.: a Használati Útmutatóban foglaltak be nem tartása, karbantartás, ill. tisztítás folyamatos elmulasztása),
 • A készülék működését nem befolyásoló esztétikai hibák (pl.: karc a készülék burkolaton, színfakulás, “pixel hiba”),
 • Ha nem található működési hiba, (mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha a készüléknek nincs tényleges hibája, ne merüljön föl szerviz költség),
 • Kiegészítő és elhasználódó alkatrészek meghibásodásai, elhasználódása (pl. távirányító, akkumulátor, vezetékek, hűtő polcai, nyomtatótoner stb.),
 • Szoftver vagy szoftver okozta hibák (hibás programok, elveszett adatok, stb.),
 • A készülék üzembe-, újra üzembe helyezése, rendszeres karbantartása, szervizelése, beállítása, ellenőrzése, módosítása, tisztítása, szétszerelése, átalakítása, túlterhelése és túladagolása okozta meghibásodások (pl.: telefonjára saját operációs rendszert telepít, és amiatt elromlik, a notebookját nem ebben jártas tisztítja és az emaitt károsodik, stb.),
 • A készülék nem háztartási jellegű használata, amennyiben az nem számítástechnikai eszköz: számítógép, tablet vagy telefon,
 • Tűz és elemi károk (pl. villámcsapás, árvíz, vihar, stb.) miatt bekövetkező hibák,
 • Háziállat által okozott hiba,
 • Idegen tárgyak (melyek a készülék használata szempontjából nem kívánatosak) készülékbe való helyezése, erőltetése miatt keletkezett hibák. (pl.: notebook billentyűzetbe dugott ceruza)
 • Ha a készüléket olyan helyen és módon hagyták vagy helyezték el, mely nyilvánvalóan magában rejtette a Baleseti Meghibásodás bekövetkezésének veszélyét (pl. a készüléket jármű tetején, motorházán vagy csomagtartóján, illetve egyéb külső részén hagyják, a készüléket sportolás közben rendeltetésellenes módon használják vagy viselik, a készüléket úszómedence szélén vagy erkélykorláton hagyják, stb.),
 • A hordozható készüléket (Mobiltelefon, Tablet, Notebook, Kamera, Fényképezőgép) használó, ill. birtokló 16 éven aluli személy tevékenysége, mulasztása vagy bármilyen egyéb magatartása miatti meghibásodás (például az iskolában történő lopás vagy rongálás, stb.),
 • Kizárólag ahordozható készülékekre (Mobiltelefon, Tablet, Notebook, Kamera, Fényképezőgép) vonatkozóan - az Általános Szolgáltatási Feltételekben, ill. a Hordozható Készülékek Önrész Tájékoztatójában leírtaknak megfelelően -, bizonyos okból bekövetkező baleseti meghibásodások esetén a javítás vagy csere megszervezését ÖNRÉSZ megfizetése mellett vállaljuk!

FIGYELEM! Azon esetek teljes körű megismeréséhez, melyek esetén a készülék javítási, szállítási, csere- vagy önrész költségei Önt terhelik, kérjük, olvassa el figyelmesen az Általános Szolgáltatási Feltételeket és a Hordozható Készülékek Önrész Tájékoztatóját!

Hányszor javíttathatom meg a készülékemet?

Mechanikai hiba, vagy véletlenszerű meghibásodás esetén korlátlan esetben. Ugyanakkor a Business Box fenntartja magának a jogot, hogy a javítás vagy csere indokoltságáról szóló döntést saját szakértői útján hozza meg.

Mikor jogosult javítás helyett cserére?

Amennyiben készüléke (gazdaságosan) nem javítható, akkor Biztosítónk költségviselése mellett kicseréljük azt egy ugyanolyan vagy egy műszakilag azonos színvonalú készülékre. Ilyen esetben az eredeti TESCO Vásárlói Gondoskodás szolgáltatásunk megszűnik. A szolgáltatásunk időtartama alatt, a forgalmazó / gyártó általi garanciális csere esetén azonban az eredeti szolgáltatásunk díjának időarányos részét visszakérheti, vagy a teljes díját beszámítjuk az új készülékre megkötött új szolgáltatásunk díjába.

Minden termékre vonatkozik a szolgáltatás?

Azon termékek köréről, melyre a szolgáltatás jelenleg igénybe vehető, kérjük, tájékozódjon a Kalkulátorunkban vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Hányszor javíttathatom meg a készülékemet?

Mechanikai hiba, vagy véletlenszerű meghibásodás esetén korlátlan esetben. Ugyanakkor a Business Box fenntartja magának a jogot, hogy a javítás vagy csere indokoltságáról szóló döntést saját szakértői útján hozza meg.

Felhívjuk a figyelmét, hogy szolgáltatásunk megvásárlását megelőzően ezen Vevőtájékoztatón kívül az Általános Szolgáltatási Feltételeket, valamint a gyártói Használati Útmutatót is olvassa el figyelmesen! Az Általános Szolgáltatási Feltételek megismerését, a BBox BALESETI TESCO Vásárlói Gondoskodás megvásárlásával egyidejűleg, megkötött Szolgáltatási Szerződés aláírásával is igazolnia kell. Ha további kérdései merülnek fel, forduljon bizalommal Ügyfélszolgálatunk.

A BBox BALESETI TESCO Vásárlói Gondoskodás szolgáltatását a Business Box Szolgáltató Kft. nyújtja Önnek (1037 Budapest, Királylaki út 60., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-872391., Levélcím: 1307 Budapest, Pf.: 30.).

EXCLUSIVE vevőtájékoztató

A Business Box TESCO Vásárlói Gondoskodás (a továbbiakban „ Vásárlói Gondoskodás”) szolgáltatási csomag megvásárlásával Ön biztos lehet abban, hogy a Készülékét hosszú évekig használhatja majd gondtalanul.

Amennyiben Készüléke - az Ön által választott időtartamon belül - a rendeltetésszerű használat során, vagy baleseti okból működésképtelenné válik, a Business Box Kft. BBox EXCLUSIVE TESCO Vásárlói Gondoskodás nevet viselő szolgáltatásának keretében mi gondoskodunk arról, hogy Készülékét újra működőképessé tegyék (megjavítsák, vagy kicseréljék), hogy Ön mielőbb újra használhassa azt.

Mit vállalunk?

 • A Szerződéskötés pillanatától kezdve vállaljuk, hogy Javítási Asszisztencia Szolgáltatást nyújtunk az Ön részére. Ennek keretében az Ön által megvásárolt Készülék akár rendeltetésszerű használat melletti, akár baleseti eredetű működésképtelenné válása esetén távoli segítségnyújtással segítünk elhárítani az egyszerűbb hibákat, segítünk Önnek a karbantartási feladatokban. Ha ez a távoli segítségnyújtás nem elegendő a hiba elhárításához, akkor megszervezzük a Készülék szervizbe szállítását és javítását (a továbbiakban: ASSZISZTENCIA);
 • A Készülék gyártói garanciájának lejártát követően, Biztosítótársaságunk költségviselése mellett, vállaljuk a rendeltetésszerű használat során működésképtelenné váló Készülék szervizbe szállításának és javításának megszervezését, ha pedig a Készülék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, vállaljuk a Készülék ugyanolyan márkájú és típusú új vagy felújított, illetve ennek hiányában azonos műszaki paraméterű készülékre való kicserélésének lebonyolítását (a továbbiakban: KITERJESZTETT GARANCIA);
 • A Készülék megvásárlásának pillanatától (ill. ennél későbbi időpontban történő szerződéskötés esetén a Várakozási idő lejártától) kezdve, Biztosítótársaságunk költségviselése mellett, vállaljuk a kívülről ható, előre nem látható balesetek következtében működésképtelenné váló Készülék szervizbe szállításának és javításának megszervezését, ha pedig a Készülék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, vállaljuk a Készülék ugyanolyan márkájú és típusú, illetve ennek hiányában azonos műszaki paraméterű készülékre való kicserélésének lebonyolítását (a továbbiakban: BALESETI GARANCIA).

A fenti, EXCLUSIVE szolgáltatási csomagot a Készülék megvásárlásától (első forgalomba hozatalától) számított maximum 5 évig nyújtjuk. Ez készülék típustól és a gyártói garancia hosszától függ, a pontos időtartamokat szolgáltatási díj kalkulátorunk tartalmazza.

A leggyakoribb kérdések és válaszok a szolgáltatásról, egyben útmutató a használatához:

Mit kell tennem, ha elromlott a készülékem?

Önnek csak fel kell hívnia az alábbi telefonszámot, melyen munkatársunk segít kideríteni a pontos problémát és intézkedik a hibaelhárítás mielőbbi megszervezéséről. A hatékonyabb segítségnyújtáshoz a Szolgáltatási Szerződésen feltüntetett BBox szerződésszámra szüksége lesz, ezért őrizze meg szerződését, vagy a telefonjában ezzel a számmal együtt mentse el telefonszámunkat.

Mikor és hogyan érhetem el ezt a szolgáltatást?

Az Ügyfélszolgálatot hétfőtől-péntekig 9 és 18 óra között a 06 (30) 281-6877-es telefonszámon éri el, hibabejelentő űrlapot talál honlapunkon: www.businessbox.hu/kapcsolat vagy írja meg kérését e-mailben: hibabejelentes@businessbox.hu

Kell-e fizetnem a javításért, cseréért?

A TESCO Vásárlói Gondoskodás által lefedett meghibásodások esetén nem. Szolgáltatásunk keretein belül Önnek ilyen esetben – a hordozható készülékekre vonatkozó önrész kivételes eseteitől eltekintve (ld. következő pont) - a javítás és a csere is díjmentes. A gyártói garancia (jótállás) ideje alatt megszervezzük a javítást a gyártó szervizével és a költségeket a gyártó fizeti. A Baleseti garancia vagy a Kiterjesztett garancia ideje alatt pedig a Business Box szerviz partnereivel javíttatjuk vagy cseréltetjük a készüléket Biztosítótársaságunk költségviselése mellett.

Kell-e szállítanom az elromlott készüléket?

A kézipoggyászként nem szállítható készülékeket nem kell szállítani. Az ilyen készülékek javítását igyekszünk a helyszínen, Önnel előzetesen egyeztetett időpontban megszervezni. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor gondoskodunk a készülék elszállításáról futár útján. Amennyiben szükséges, a kézipoggyász méretű (pl. laptop), kisebb eszközöket is futárral szállíttatunk, Ügyfélszolgálatunk az Ön lehetőségeihez igazítja a szállítás megszervezését.

Mikor kell önrészt fizetnem?

A Hordozható Készülékek - jelen vevőtájékoztató mellékletét képező - Önrész Tájékoztatója szerinti esetekben és összegben Ön önrész megfizetésére köteles.

Milyen esetekben kell mégis nekem fizetni a javításért?

Az Általános Szolgáltatási Feltételekben részletesen meghatározott okokból bekövetkező meghibásodás, vagy működésképtelenné válás esetén a szállítási-, javítási-, szükség esetén csere-, valamint a szerviz kiszállási költségeit Ön köteles viselni. Ilyenek például:

 • Szándékos rongálás, vagy súlyos gondatlanság okozta hibák (pl.: a Használati Útmutatóban foglaltak be nem tartása, karbantartás, ill. tisztítás folyamatos elmulasztása),
 • A készülék működését nem befolyásoló esztétikai hibák (pl.: karc a készülék burkolaton, színfakulás, “pixel hiba”),
 • Ha nem található működési hiba, (mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha a készüléknek nincs tényleges hibája, ne merüljön föl szerviz költség),
 • Kiegészítő és elhasználódó alkatrészek meghibásodásai, elhasználódása (pl. távirányító, akkumulátor, vezetékek, stb.),
 • Szoftver vagy szoftver okozta hibák (hibás programok, elveszett adatok, stb.),
 • A készülék üzembe-, újra üzembe helyezése, rendszeres karbantartása, szervizelése, beállítása, ellenőrzése, módosítása, tisztítása, szétszerelése, átalakítása, túlterhelése és túladagolása okozta meghibásodások (pl.: telefonjára saját operációs rendszert telepít, és amiatt elromlik, a notebookját nem ebben jártas tisztítja és az emaitt károsodik, stb.),
 • A készülék nem háztartási jellegű használata, amennyiben az nem számítástechnikai eszköz: számítógép, tablet vagy telefon,
 • Tűz és elemi károk (pl. villámcsapás, árvíz, vihar, stb.) miatt bekövetkező hibák,
 • Háziállat által okozott hiba,
 • Idegen tárgyak (melyek a készülék használata szempontjából nem kívánatosak) készülékbe való helyezése, erőltetése miatt keletkezett hibák. (pl.: notebook billentyűzetbe dugott ceruza)
 • Ha a készüléket olyan helyen és módon hagyták vagy helyezték el, mely nyilvánvalóan magában rejtette a Baleseti Meghibásodás bekövetkezésének veszélyét (pl. a készüléket jármű tetején, motorházán vagy csomagtartóján, illetve egyéb külső részén hagyják, a készüléket sportolás közben rendeltetésellenes módon használják vagy viselik, a készüléket úszómedence szélén vagy erkélykorláton hagyják, stb.),
 • A hordozható készüléket (Mobiltelefon, Tablet, Notebook, Kamera, Fényképezőgép) használó, ill. birtokló 16 éven aluli személy tevékenysége, mulasztása vagy bármilyen egyéb magatartása miatti meghibásodás (például az iskolában történő lopás vagy rongálás, stb.),
 • Kizárólag ahordozható készülékekre (Mobiltelefon, Tablet, Notebook, Kamera, Fényképezőgép) vonatkozóan - az Általános Szolgáltatási Feltételekben, ill. a Hordozható Készülékek Önrész Tájékoztatójában leírtaknak megfelelően -, bizonyos okból bekövetkező baleseti meghibásodások esetén a javítás vagy csere megszervezését ÖNRÉSZ megfizetése mellett vállaljuk!

FIGYELEM! Azon esetek teljes körű megismeréséhez, melyek esetén a készülék javítási, szállítási, csere- vagy önrész költségei Önt terhelik, kérjük, olvassa el figyelmesen az Általános Szolgáltatási Feltételeket és a Hordozható Készülékek Önrész Tájékoztatóját!

Hányszor javíttathatom meg a készülékemet?

Mechanikai hiba, vagy véletlenszerű meghibásodás esetén korlátlan esetben. Ugyanakkor a Business Box fenntartja magának a jogot, hogy a javítás vagy csere indokoltságáról szóló döntést saját szakértői útján hozza meg.

Mikor jogosult javítás helyett cserére?

Amennyiben készüléke (gazdaságosan) nem javítható, akkor Biztosítónk költségviselése mellett kicseréljük azt egy ugyanolyan vagy egy műszakilag azonos színvonalú készülékre. Ilyen esetben az eredeti TESCO Vásárlói Gondoskodás szolgáltatásunk megszűnik. A szolgáltatásunk időtartama alatt, a forgalmazó / gyártó általi garanciális csere esetén azonban az eredeti szolgáltatásunk díjának időarányos részét visszakérheti, vagy a teljes díját beszámítjuk az új készülékre megkötött új szolgáltatásunk díjába.

Minden termékre vonatkozik a szolgáltatás?

Azon termékek köréről, melyre a szolgáltatás jelenleg igénybe vehető, kérjük, tájékozódjon a Kalkulátorunkban vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Hányszor javíttathatom meg a készülékemet?

Mechanikai hiba, vagy véletlenszerű meghibásodás esetén korlátlan esetben. Ugyanakkor a Business Box fenntartja magának a jogot, hogy a javítás vagy csere indokoltságáról szóló döntést saját szakértői útján hozza meg.

Felhívjuk a figyelmét, hogy szolgáltatásunk megvásárlását megelőzően ezen Vevőtájékoztatón kívül az Általános Szolgáltatási Feltételeket, valamint a gyártói Használati Útmutatót is olvassa el figyelmesen! Az Általános Szolgáltatási Feltételek megismerését, a BBox EXCLUSIVE TESCO Vásárlói Gondoskodás megvásárlásával egyidejűleg, megkötött Szolgáltatási Szerződés aláírásával is igazolnia kell. Ha további kérdései merülnek fel, forduljon bizalommal Ügyfélszolgálatunk.

A BBox EXCLUSIVE TESCO Vásárlói Gondoskodás szolgáltatását a Business Box Szolgáltató Kft. nyújtja Önnek (1037 Budapest, Királylaki út 60., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-872391., Levélcím: 1307 Budapest, Pf.: 30.).

PREMIUM vevőtájékoztató

A Business Box TESCO Vásárlói Gondoskodás (a továbbiakban „TESCO Vásárlói Gondoskodás”) szolgáltatási csomag megvásárlásával Ön biztos lehet abban, hogy a Készülékét hosszú évekig használhatja majd gondtalanul.

Amennyiben Készüléke - az Ön által választott időtartamon belül - a rendeltetésszerű használat során működésképtelenné válik, a Business Box Kft. BBox PREMIUM TESCO Vásárlói Gondoskodás nevet viselő szolgáltatásának keretében mi gondoskodunk arról, hogy Készülékét újra működőképessé tegyék (megjavítsák, vagy kicseréljék), hogy Ön mielőbb újra használhassa azt.

Mit vállalunk?

 • A Szerződéskötés pillanatától kezdve vállaljuk, hogy Javítási Asszisztencia Szolgáltatást nyújtunk az Ön részére. Ennek keretében az Ön által megvásárolt Készülék akár rendeltetésszerű használat melletti, akár baleseti eredetű működésképtelenné válása esetén távoli segítségnyújtással segítünk elhárítani az egyszerűbb hibákat, segítünk Önnek a karbantartási feladatokban. Ha ez a távoli segítségnyújtás nem elegendő a hiba elhárításához, akkor megszervezzük a Készülék szervizbe szállítását és javítását (a továbbiakban: ASSZISZTENCIA);
 • A Készülék gyártói garanciájának lejártát követően, Biztosítótársaságunk költségviselése mellett, vállaljuk a rendeltetésszerű használat során működésképtelenné váló Készülék szervizbe szállításának és javításának megszervezését, ha pedig a Készülék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, vállaljuk a Készülék ugyanolyan márkájú és típusú új vagy felújított, illetve ennek hiányában azonos műszaki paraméterű készülékre való kicserélésének lebonyolítását (a továbbiakban: KITERJESZTETT GARANCIA);

A fenti, PREMIUM szolgáltatási csomagot a Készülék megvásárlásától (első forgalomba hozatalától) számított maximum 5 évig nyújtjuk. Ez készülék típustól és a gyártói garancia hosszától függ, a pontos időtartamokat szolgáltatási díj kalkulátorunk tartalmazza.

A leggyakoribb kérdések és válaszok a szolgáltatásról, egyben útmutató a használatához:

Mit kell tennem, ha elromlott a készülékem?

Önnek csak fel kell hívnia az alábbi telefonszámot, melyen munkatársunk segít kideríteni a pontos problémát és intézkedik a hibaelhárítás mielőbbi megszervezéséről. A hatékonyabb segítségnyújtáshoz a Szolgáltatási Szerződésen feltüntetett BBox szerződésszámra szüksége lesz, ezért őrizze meg szerződését, vagy a telefonjában ezzel a számmal együtt mentse el telefonszámunkat.

Mikor és hogyan érhetem el ezt a szolgáltatást?

Az Ügyfélszolgálatot hétfőtől-péntekig 9 és 18 óra között a 06 (30) 281-6877-es telefonszámon éri el, hibabejelentő űrlapot talál honlapunkon: www.businessbox.hu/kapcsolatvagy írja meg kérését e-mailben: hibabejelentes@businessbox.hu

Kell-e fizetnem a javításért, cseréért?

A TESCO Vásárlói Gondoskodás által lefedett meghibásodások esetén nem. Szolgáltatásunk keretein belül Önnek ilyen esetben – a hordozható készülékekre vonatkozó önrész kivételes eseteitől eltekintve (ld. következő pont) - a javítás és a csere is díjmentes. A gyártói garancia (jótállás) ideje alatt megszervezzük a javítást a gyártó szervizével és a költségeket a gyártó fizeti. A Baleseti garancia vagy a Kiterjesztett garancia ideje alatt pedig a Business Box szerviz partnereivel javíttatjuk vagy cseréltetjük a készüléket Biztosítótársaságunk költségviselése mellett.

Kell-e szállítanom az elromlott készüléket?

A kézipoggyászként nem szállítható készülékeket nem kell szállítani. Az ilyen készülékek javítását igyekszünk a helyszínen, Önnel előzetesen egyeztetett időpontban megszervezni. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor gondoskodunk a készülék elszállításáról futár útján. Amennyiben szükséges, a kézipoggyász méretű (pl. laptop), kisebb eszközöket is futárral szállíttatunk, Ügyfélszolgálatunk az Ön lehetőségeihez igazítja a szállítás megszervezését.

Milyen esetekben kell mégis nekem fizetni a javításért?

Az Általános Szolgáltatási Feltételekben részletesen meghatározott okokból bekövetkező meghibásodás, vagy működésképtelenné válás esetén a szállítási-, javítási-, szükség esetén csere-, valamint a szerviz kiszállási költségeit Ön köteles viselni. Ilyenek például:

 • Szándékos rongálás, vagy súlyos gondatlanság okozta hibák (pl.: a Használati Útmutatóban foglaltak be nem tartása, karbantartás, ill. tisztítás folyamatos elmulasztása),
 • A készülék működését nem befolyásoló esztétikai hibák (pl.: karc a készülék burkolaton, színfakulás, “pixel hiba”),
 • Ha nem található működési hiba, (mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha a készüléknek nincs tényleges hibája, ne merüljön föl szerviz költség),
 • Kiegészítő és elhasználódó alkatrészek meghibásodásai, elhasználódása (távirányító, akkumulátor, vezetékek, nyomtatók festékkazettája, hűtő polcai,  stb.),
 • Szoftver vagy szoftver okozta hibák (hibás programok, elveszett adatok, stb.),
 • A készülék üzembe-, újra üzembe helyezése, rendszeres karbantartása, szervizelése, beállítása, ellenőrzése, módosítása, tisztítása, szétszerelése, átalakítása, túlterhelése és túladagolása okozta meghibásodások (pl.: mosógépe szűrőjét tisztítva eltöri azt; a TV készüléket folyadékkal tisztítja és az károsítja azt; telefonjára saját operációs rendszert telepít, és amiatt elromlik; a notebookját nem ebben jártas tisztítja és az emaitt károsodik stb.),
 • A készülék nem háztartási jellegű használata, amennyiben az nem számítástechnikai eszköz: számítógép, tablet vagy telefon,
 • Tűz és elemi károk (pl. villámcsapás, árvíz, vihar, stb.) miatt bekövetkező hibák,
 • Háziállat által okozott hiba,
 • A készülék szállításával összefüggésben bekövetkező meghibásodás (javasoljuk, hogy  profi szállítóval szállíttassa házhoz vagy költöztesse a nem hordozható készülékeit),
 • Idegen tárgyak (melyek a készülék használata szempontjából nem kívánatosak) készülékbe való helyezése, erőltetése miatt keletkezett hibák. (pl.: mosogépbe kerülő pénzérme, hajcsat, melltartópánt; hűtőgép ajtajába erőltetett palack, stb.)

FIGYELEM! Azon esetek teljes körű megismeréséhez, melyek esetén a készülék javítási, szállítási, csere- vagy önrész költségei Önt terhelik, kérjük, olvassa el figyelmesen az Általános Szolgáltatási Feltételeket

Hányszor javíttathatom meg a készülékemet?

Mechanikai hiba, vagy véletlenszerű meghibásodás esetén korlátlan esetben. Ugyanakkor a Business Box fenntartja magának a jogot, hogy a javítás vagy csere indokoltságáról szóló döntést saját szakértői útján hozza meg.

Mikor jogosult javítás helyett cserére?

Amennyiben készüléke (gazdaságosan) nem javítható, akkor Biztosítónk költségviselése mellett kicseréljük azt egy ugyanolyan vagy egy műszakilag azonos színvonalú készülékre. Ilyen esetben az eredeti TESCO Vásárlói Gondoskodás szolgáltatásunk megszűnik. A szolgáltatásunk időtartama alatt, a forgalmazó / gyártó általi garanciális csere esetén azonban az eredeti szolgáltatásunk díjának időarányos részét visszakérheti, vagy a teljes díját beszámítjuk az új készülékre megkötött új szolgáltatásunk díjába.

Minden termékre vonatkozik a szolgáltatás?

Azon termékek köréről, melyre a szolgáltatás jelenleg igénybe vehető, kérjük, tájékozódjon a Kalkulátorunkban vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Hányszor javíttathatom meg a készülékemet?

Mechanikai hiba, vagy véletlenszerű meghibásodás esetén korlátlan esetben. Ugyanakkor a Business Box fenntartja magának a jogot, hogy a javítás vagy csere indokoltságáról szóló döntést saját szakértői útján hozza meg.

Felhívjuk a figyelmét, hogy szolgáltatásunk megvásárlását megelőzően ezen Vevőtájékoztatón kívül az Általános Szolgáltatási Feltételeket, valamint a gyártói Használati Útmutatót is olvassa el figyelmesen! Az Általános Szolgáltatási Feltételek megismerését, a BBox PREMIUM TESCO Vásárlói Gondoskodás megvásárlásával egyidejűleg, megkötött Szolgáltatási Szerződés aláírásával is igazolnia kell. Ha további kérdései merülnek fel, forduljon bizalommal Ügyfélszolgálatunk.

A BBox PREMIUM TESCO Vásárlói Gondoskodás szolgáltatását a Business Box Szolgáltató Kft. nyújtja Önnek (1037 Budapest, Királylaki út 60., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-872391., Levélcím: 1307 Budapest, Pf.: 30.).

Gyakran Ismételt Kérdések

 • Miben segít Nekem a TESCO Vásárlói gondoskodás szolgáltatás?

  A hibabejelentést követően gondoskodunk Ön helyett a meghibásodott készülék javításáról és szállításáról, szükség esetén a kicseréléséről. A Vásárlói gondoskodás keretében átvállaljuk Öntől a kijavítással, illetve kicseréléssel járó ügyintézési teendőket, illetve - biztosítónk közreműködésével - vállaljuk a szerződés terjedelmére és időtartamára, azaz adott esetben a termék gyártója által vállalt jótállás keretein kívül és a jótállási időn túl felmerülő javítási vagy csere költségek fedezését. (A készülék megvásárlását ill. a Vásárlói gondoskodás Szolgáltatási Szerződés megkötését követően - részletesen lásd a Vevőtájékozatókban.)

 • Mit kell tennem, ha elromlott a készülékem?

  Önnek csak fel kell hívnia a készülék megvásárlásával egyidejűleg kötött Szolgáltatási Szerződésen lévő telefonszámot (lásd alább), melyen munkatársunk rögzíti a hibabejelentést és intézkedik a hibaelhárítás mielőbbi megszervezéséről. A hatékonyabb segítségnyújtáshoz a Szolgáltatási Szerződésen feltüntetett TESCO Vásárlói gondoskodás szerződésszámra szüksége lesz.

 • Mikor és hogyan érhetem el ezt a szolgáltatást?

  Telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége hétfőtől péntekig 9 és 18 óra között a 06 (30) 281-6877-es számon.

  Hibabejelentés a weblapon: www.tescoszolgaltatasok.hu, e-mailen: hibabejelentes@businessbox.hu

 • Kell-e fizetnem a javításért?

  Nem. Szolgáltatásunk keretein belül Önnek a javítás díjmentes. Amennyiben pedig készüléke még garanciális, és a jótállás keretében javítható, úgy a költségeket a forgalmazó (gyártó) állja. (Szolgáltatásaink esetleges korlátozásáról lásd: a Vevőtájékoztatóinkat és az Általános Szolgáltatási Feltételeinket)

 • Be kell-e szállítanom az elromlott készüléket?

  A 10 kilogramnál nehezebb készülékeket nem kell szállítani. Az ilyen készülékeket igyekszünk a helyszínen, az Önnel előzetesen egyeztetett időpontban megjavítani. Amennyiben a helyszínen ez nem lehetséges, akkor mi magunk gondoskodunk a készülék el- és visszaszállításáról is.

 • Mire vonatkozik a szolgáltatás?

  A rendeltetésszerű használat mellett felmerülő hibákon túl, EXCLUSIVE szolgáltatásunk a kívülről ható, előre nem látható balesetek következtében fellépő működési hiba elhárítására is kiterjed.

 • Mire nem vonatkozik a szolgáltatás?

  Segítségnyújtási szolgáltatásunk (javítás megszervezése) fenntartása mellett a Business Box nem vállalhatja a javítás ill. csere költségeit pl. az alábbi esetekben:

  Általános Szolgáltatási Feltételeinket részletesen meghatározott okból bekövetkező meghibásodás, vagy működésképtelenné válás esetén, a készülék szállítási-, javítási-, illetve szükség esetén csereköltségeit Ön köteles viselni.

  Ilyenek például:

  • Bármilyen külső behatás (ez nem vonatkozik az EXCLUSIVE szolgáltatásunkra),
  • Szándékos rongálás, vagy súlyos gondatlanság okozta hibák (súlyos gondatlanságnak minősül pl.: a Használati Útmutatóban foglaltak be nem tartása),
  • A készülék működését nem befolyásoló esztétikai hibák ill. ha nem található működési hiba,
  • Kiegészítő és elhasználódó/kopó alkatrészek meghibásodásai (pl. távirányító, akkumulátor, vezetékek, valamint a tinta-, és lézernyomtatók elhasználódó egységei, stb.),
  • Elektronikus adatfeldolgozó berendezésen vagy adathordozó eszközön tárolt adatok, állományok törlése, elveszése okán keletkezett hibák
  • A készülék üzembe-, újra üzembehelyezése, rendszeres karbantartása, szervízelése, beállítása, ellenőrzése, módosítása, tisztítása, szétszerelése, átalakítása, túlterhelése, túladagolása okozta meghibásodások;
  • A készülék nem háztartási jellegű vagy külföldi használata során keletkezett hibák,
  • Tartós időjárási hatások miatti meghibásodások, melyekkel az évszak és a helyi viszonyok alapján számolni kell, vis major.

  Figyelem! Azon esetek teljes körű megismeréséhez, melyek esetén a készülék javítási, szállítási és csereköltségei Önt terhelik, kérjük olvassa el figyelmesen az Általános Szolgáltatási Feltételeinket!

 • Mi történik, ha a készülék nem javítható?

  Amennyiben készüléke olyan károsodást szenvedett, ami nem javítható, akkor kicseréljük azt egy ugyanolyan készülékre, amennyiben pedig ez már bármely okból nem lehetséges, akkor egy műszakilag azonos színvonalú új készülékre.

 • Mi történik a szolgáltatással a készülék cseréje esetén?

  Figyelem! A készülék cseréje esetén (de ide nem értve a forgalmazó általi garanciális cserét) a TESCO Vásárlói gondoskodás a kicserélt készülékre vonatkozóan megszűnik. Ön azonban jogosult az új készülékre vonatkozóan ismételten megvásárolni a TESCO Vásárlói gondoskodást. A készülék forgalmazó általi garanciális cseréje esetén, a cseretermék Önnek való átadásától, a TESCO Vásárlói gondoskodás a lecserélt készülékre vonatkozó Szolgáltatási Szerződés eredeti időtartamának lejáratáig és változatlan feltételekkel a cseretermékre is kiterjed.

 • Vásárolhatok-e utólag ilyen szolgáltatást?

  Igen, utólag, a termék megvásárlását követően is van lehetősége a szolgáltatásaink valamelyikét megvásárolni, de csupán olyan készülékekre, amelyeknek legalább 60 nap van hátra a gyártó vagy kereskedő által biztosított jótállási időből.

 • Hányszor javíttathatom meg a készülékemet?

  Mechanikai hiba, vagy véletlenszerű meghibásodás esetén korlátlan esetben. Ugyanakkor a Business Box fenntartja magának a jogot, hogy a javítás vagy csere indokoltságáról szóló döntést szakértőnk hozza meg.

 • Bármely termékre meg lehet vásárolni a szolgáltatást?

  Azon termékek köréről, melyre a szolgáltatás jelenleg igénybe vehető, kérjük érdeklődjön az értékesítési pontokon, az áruházakban! Bizonyos termékekre jelenleg nem vonatkozik ez a szolgáltatás, mint pl. a mobil-telefonokra, a fényképezőgépekre és a videokamerákra. Egyes gyártók termékeire a Vásárlói gondoskodás jelenleg nem vehető igénybe.

Jogi nyilatkozat

Ezt a Weboldalt a Business Box Kft. üzemelteti (székhelye/telephelye: 1037 Budapest, Királylaki út 60.; továbbiakban ”Business Box”). Felhívjuk a figyelmét, hogy a Weboldalra történő látogatásával Ön egyidejűleg elfogadja a következő feltételeket, melyek böngészésének teljes időtartamára és a felhasználás minden módjára nézve irányadóak.

A Weboldalon található információk a Business Box magyarországi ügyfelei részére készültek, más országokban nem feltétlenül irányadóak. A Business Box minden ésszerű lépést megtesz annak érdekében, hogy a Weboldal tartalma pontos és naprakész legyen. A Business Box fenntartja magának a jogot a Weboldal bármikor történő megváltoztatására, mindennemű külön előzetes figyelmeztetés nélkül. A Weboldal az Ön kényelmét szolgálja, a Business Box ugyanakkor nem garantálja, hogy a Weboldalhoz való hozzáférés folyamatos és hibamentes lesz.

A Weboldal tartalma szerzői jogvédelem alá esik. A Business Box előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül tilos a tartalom részben vagy egészben való tárolása, illetve annak bárminemű sokszorosítása, többszörözése, átmásolása, terjesztése, felhasználásának engedélyezése, átruházása, eladása vagy átdolgozása, feldolgozása. A Business Box ugyanakkor hozzájárul a Weboldal böngészéséhez, illetve kivonatok kizárólag saját felhasználási célból történő kinyomtatásához. A Weboldal tartalmának mindennemű üzleti célból történő felhasználása tilos.

További információk elérésének megkönnyítése érdekében a Weboldal más, harmadik személyek által üzemeltetett weboldalakra kapcsolódó linkeket is tartalmaz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezen weboldalak vagy az ott elérhető anyagok tartalmával a Business Box egyetért, vagy azokat jóváhagyja, illetőleg támogatja, továbbá a Business Box nem vállal felelősséget ezen oldalak tartalmáért, illetve azok adatvédelmi szabályaiért és használati feltételeiért.

Amennyiben a Weboldal használatával, vagy az azon keresztül bemutatott szolgáltatással kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérjük, írjon e-mailt az info@businessbox.hu címre.

Fizetési módok: Bankkártya

Webalkalmazásunk a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A Webalkalmazás a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a CIB Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a Webalkalmazás nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a Webalkalmazás oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást.

A szolgáltatás ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat!

Üdvözöljük a CIB Bank biztonságos, internetes fizetési megoldásával működő Webalkalmazásunkban!

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

Mire figyeljen a vásárláskor?

 • Olvassa el Webalkalmazásunk ismertetőjét, a vásárlás kondícióit és a kiszállítás és a fizetés feltételeit!
 • Tanulmányozza át a Webalkalmazás biztonsági feltételeit, hiszen ezzel garantálják az Ön adatainak biztonságát!
 • Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatos adatait!
 • Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)
 • Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá.
 • Használjon olyan böngészőt, amely támogatja az SSL titkosításhoz szükséges opciót!

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

A biztonságról

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Banknak a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

Elfogadott kártyák

A CIB Bank internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

Fizetés lépései

 1. Ön a Webáruház oldalán választja ki az árut/szolgáltatás melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánja teljesíteni.
 2. Ezt követően Ön átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.
 3. A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót.
 4. A fizetést követően Ön visszatér a Webáruház oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével.

Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

Gyakori kérdések:

KÁRTYAELFOGADÁS

Milyen típusú kártyákkal lehet fizetni?

A VISA és az Mastercard dombornyomott kártyáival, ill. egyes VISA Electron kártyákkal. A VISA Electron kártyák interneten történő használatának lehetősége a kártyát kibocsátó banktól függ. A CIB által kibocsátott VISA Electron típusú bankkártya használható interneten történő vásárlásra.

Mely bankok kártyái alkalmasak internetes fizetésre?

Minden olyan VISA és Mastercard/Maestro kártyával, mely internetes fizetésre a kártyakibocsátó bank által engedélyeztetve lettek, valamint a kifejezetten internetes használatra hivatott webkártyák.

Lehet-e vásárlókártyákkal fizetni?

Hűségpontokat tartalmazó, kereskedők/szolgáltatók által kibocsátott pontgyűjtő kártyákkal nem lehet interneten fizetni.

Lehet-e co-branded kártyákkal fizetni?

Bármilyen olyan co-branded kártyával lehetséges fizetni, mely internetes fizetésre alkalmas MasterCard vagy VISA alapú kártya.

FIZETÉS FOLYAMATA

Hogyan működik az online fizetés banki háttérfolyamata?

A vásárló a kereskedő/szolgáltató internetes oldalán a bankkártyás fizetési mód választását követően a fizetést kezdeményezi, melynek eredményeként átkerül a Bank biztonságos kommunikációs csatornával ellátott fizetőoldalára. A fizetéshez szükséges megadni kártyaszámát, lejárati idejét, és a kártya hátoldalának aláíráscsíkján található 3 jegyű érvényesítési kódot. A tranzakciót Ön indítja el, ettől kezdve a kártya valós idejű engedélyezésen megy keresztül, melynek keretében a kártyaadatok eredetisége-, fedezet-, vásárlási limit kerül ellenőrzésre. Amennyiben a tranzakció folytatásához minden adat megfelel, a fizetendő összeget számlavezető (kártyakibocsátó) bankja zárolja a kártyáján. Az összeg számlán történő terhelése (levonása) számlavezető banktól függően néhány napon belül következik be.

Miben különbözik az internetes kártyás vásárlás a hagyományostól?

Megkülönböztetünk kártya jelenlétével történő (Card Present) és kártya jelenléte nélküli (Card not Present) tranzakciókat. A Card Present tranzakció POS terminál eszköz segítségével történik. A kártya lehúzását és a PIN kód beütését követően a terminál kapcsolatba lép a kártyabirtokos bankjával, az engedélyező központon keresztül, és a kártya típusától, illetve a kártya kibocsátójától függően a VISA vagy MasterCard hálózaton keresztül. Itt megtörténik az érvényesség és fedezetvizsgálat (authorizáció). Az előbbi útvonalon visszafelé haladva a POS terminál (illetve a kereskedő) megkapja a jóváhagyást vagy elutasítást. A vásárló aláírja a bizonylatot. A Card not Present olyan tranzakció, melynek lebonyolításakor a bankkártya fizikailag nincs jelen. Ide tartoznak a levélben, telefonon, illetve az elektronikus úton (internet) lebonyolított tranzakciók, amelyek esetében a vásárló (kártyabirtokos) a tranzakciót biztonságos (128 bites titkosítású) fizetőoldalon bekért kártyaadatok megadásával indítja. A sikeres tranzakcióról Ön kap ún. engedélyszámot, mely megegyezik a papír alapú bizonylaton található számmal.

Mit jelent a foglalás?

A tranzakciót a bank tudomására jutásakor azonnal foglalás (zárolás) követi, hiszen a tényleges terheléshez előbb a hivatalos adatoknak be kell érkezniük, mely néhány napot igénybe vesz és az alatt a vásárolt összeg újra elkölthető lenne. Ezért a foglalással a levásárolt vagy felvett pénzt elkülönítik, foglalás alá teszik. A foglalt összeg hozzátartozik a számlaegyenleghez, azaz jár rá kamat, de még egyszer nem költhető el. A foglalás biztosítja azon tranzakciók visszautasítását, melyre már nincs fedezet, noha a számlaegyenleg erre elvben még lehetőséget nyújtana.

SIKERTELEN FIZETÉSEK ÉS TEENDŐK

Milyen esetben lehet sikertelen egy tranzakció?

Általában a kártyát kibocsátó bank (tehát ahol az ügyfél a kártyát kapta) által el nem fogadott fizetési megbízás; de bankkártya használat esetében ez lehet olyan okból is, hogy távközlési vagy informatikai hiba miatt az engedélykérés nem jut el a kártyát kibocsátó bankhoz.

Kártya jellegű hiba

 • A kártya nem alkalmas internetes fizetésre.
 • A kártya internetes használata számlavezető bank által tiltott.
 • A kártyahasználat tiltott.
 • A kártyaadatok (kártyaszám, lejárat, aláíráscsíkon szereplő kód) hibásan lettek megadva.
 • A kártya lejárt.

Számla jellegű hiba

 • Nincs fedezet a tranzakció végrehajtásához.
 • A tranzakció összege meghaladja a kártya vásárlási limitét.

Kapcsolati jellegű hiba

 • A tranzakció során valószínűleg megszakadt a vonal. Kérjük, próbálja meg újra.
 • A tranzakció időtúllépés miatt sikertelen volt. Kérjük, próbálja meg újra.

Technikai jellegű hiba

 • Amennyiben a fizetőoldalról nem tért vissza a kereskedő/szolgáltató oldalára, a tranzakció sikertelen.
 • Amennyiben a fizetőoldalról visszatért, de a böngésző "back", "reload" illetve "refresh" segítségével visszatér a fizetőoldalra, tranzakcióját a rendszer biztonsági okokból automatikusan visszautasítja.

Számla jellegű hiba

 • Nincs fedezet a tranzakció végrehajtásához.
 • A tranzakció összege meghaladja a kártya vásárlási limitét.

Mi a teendő a fizetési procedúra sikertelensége esetén?

A tranzakcióról minden esetben generálódik egy tranzakcióazonosító, melyet javaslunk feljegyezni. Amennyiben a fizetési kísérlet során tranzakció banki oldalról visszautasításra kerül, kérjük vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

Miért a számlavezető bankkal kell felvenni a kapcsolatot a fizetés sikertelensége esetén?

A kártyaellenőrzés során a számlavezető (kártyakibocsátó) bank értesíti az összeget beszedő kereskedő (elfogadó) bankjának, hogy a tranzakció elvégezhető-e. Más bank ügyfelének az elfogadó bank nem adhat ki bizalmas információkat, arra csak a kártyabirtokost azonosító banknak van joga.

Mit jelent az, ha bankomtól azonban SMS kaptam az összeg foglalásáról/zárolásáról, azonban a kereskedő/szolgáltató azt jelzi, hogy sikertelen volt a fizetés?

Ez a jelenség olyan esetben fordulhat elő, ha a kártya ellenőrzése megtörtént a fizetőoldalon, azonban Ön nem tért vissza kereskedő/szolgáltató internetes oldalára. A tranzakció ebben az esetben befejezetlennek, így automatikusan sikertelennek minősül. Ilyen esetben az összeg nem kerül terhelésre kártyáján, a foglalás feloldásra kerül.

BIZTONSÁG

Mit jelent a VeriSign és a 128 bites titkosítású SSL kommunikációs csatorna?

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Bank-nak a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

A fizetés után figyelmeztetett a böngészőm, hogy elhagyom a biztonsági zónát. A fizetésem biztonsága így garantált?

Teljes mértékben igen. A fizetés folyamata 128-bites titkosított kommunikációs csatornán folyik, így teljesen biztonságos. A tranzakciót követően Ön a kereskedő honlapjára jut vissza, amennyiben a kereskedő oldala nem titkosított, a böngészője figyelmezteti, hogy a titkosított csatornát elhagyta. Ez nem jelent veszélyt a fizetés biztonságát illetően.

Mit jelent a CVC2/CVV2 kód?

A MasterCard esetében az ún Card Verification Code, a Visa esetében az ún. Card Verification Value egy olyan, a bankkártya mágnescsíkján kódolt numerikus érték, melynek segítségével megállapítható egy kártya valódisága. Az ún. CVC2 kódot, mely az Mastercard/Maestro kártyák hátoldalán található számsor utolsó három számjegyében szerepel, az internetes vásárlások során kell megadni.

Mit jelent a Verified by Visa?

A Verified by Visa rendszerben regisztrált Visa kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Visa kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Verified by Visa rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

Mit jelent a Mastercard SecureCode?

A Mastercard SecureCode rendszerben regisztrált Mastercard/Maestro kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Mastercard/Maestro kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Mastercard SecureCode rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

Mit jelent a UCAF kód?

MasterCard/Maestro kártyák esetén az Ön kártyakibocsátó bankjától esetlegesen kapott egyedi kód. Ha nem kapott ilyet, hagyja üresen a mezőt.

Fizetési módok: PayPal

A PayPal valószínüleg a világ legnépszerűbb online fizetési megoldása. Egy biztonságos, egyszerűen használható virtuális pénztárca, melyet a felhasználó a legkülönbözőbb módokon tölthet fel. Pl. lehetőség van arra, hogy hagyományos bankkártyás fizetéssel feltöltsük a PayPal tárcánkra, de arra is, hogy előzetes feltöltés nélkül, a vásárlási folyamat erejéig adjuk meg a bankkártya adatainkat, azaz lényegében a PayPal-t használjuk, egy valamilyen banki kártyás fizetési rendszer helyett.

Ezen kívül pedig a bankkártyánk regisztrációjával azt is megengedhetjük a PayPal számára, hogy megőrizze kártyánk adatait, így legközelebbi vásárlásunknál már elég az e-mail címünkkel és jelszavunkkal engedélyezni a vásárlást a regisztrált kártyánkról.

Ez utóbbi megoldással akár havi rendszeres díjfizetésű szolgáltatásokra is könnyen előfizethetünk, csupán arra kell figyelnünk, hogy a kártyánkon legyen elegendő fedezet a havi díjakhoz.

A vásárlás/előfizetés során mindössze a Paypalos email-címre és jelszóra van szükség, semmilyen érzékeny adat nem kerül átadásra webáruházunk részére, népszerűsége is jórészt ebből fakad. Lehetősége van a felhasználónak pénzt küldeni másnak, ami szintén gyakori igény.

Hazai elterjedtsége folyamatosan növekszik, tehát érdemes kipróbálni. Okostelefonnal a PayPal használatát javasoljuk, mert ez nyújt a webáruházunkhoz hasonló, kényelmes felületet.

A vásárlók számára a PayPal használata ingyenes, csakúgy mint a regisztráció.

További információk: www.paypal.com

Felhívás!

Amennyiben Ön hitelt érdemlő dokumentummal rendelkezik arról, hogy a készüléket a vásárlást (számla dátumát) követően vette át vagy helyezte üzembe (pl. szállítólevél, beüzemelési jegyzőkönyv stb.), akkor a készülék megvásárlásának időpontjaként ez utóbbi átvételi ill. beüzemelési dátumot adja meg, mert az eredeti jótállás ettől az időponttól érvényes.

Javítási asszisztencia

Ügyfelünkként nem kell órákat telefonálnia mire megtalálja a megfelelő szerelőt, segítségünkkel kényelmesebben intézheti a hiba bejelentését. Telefonos asszisztenciánkkal a problémák több mint egyharmadát orvosoljuk, a többi esetben pedig megszervezzük, hogy készülékét a legmegbízhatóbb szerviz javítsa, hogy Ön azt mielőbb újra használhassa!

A Javítási asszisztencia szolgáltatásunk alapeleme, minden választható csomag része. Ennek keretében a hibabejelentés alapján azonnal megkíséreljük a hiba elhárítását, de ha ez telefonon keresztül nem lehetséges, megszervezzük Ön helyett a készülék javítását, szállítást, ha nem javítható, akkor a cseréjét. A TESCO Vásárlói gondoskodás keretében Ön az alábbi csomagok közül választhat:

PREMIUM:

Javítási asszisztencia

Kiterjesztett garancia

EXCLUSIVE:

Javítási asszisztencia

Kiterjesztett garancia

Baleseti garancia

BALESETI:

Javítási asszisztencia

Baleseti garancia

(a BALESETI csomagot csak olyan termékekre vásárolhatja meg, amelynek gyártói garanciája az általunk lehetséges leghosszabb futamidőt eléri, azaz pl. 5 év gyártói garancia esetén egy televízióra még köthető BALESETI csomag.)

Baleseti garancia

Bármely háztartásban történhetnek nem várt véletlenek, amelyekben készüléke is megsérülhet, akár össze is törhet. Ezekre a balesetekre sem a gyártói sem a Kiterjesztett garancia nem nyújt fedezetet, ezért ha Baleseti garanciánkat is igényli, szolgáltatásunk a balesetből eredő meghibásodásokra is kiterjed.

A készülék megvásárlásának pillanatától (ill. ennél későbbi időpontban történő szerződéskötés esetén a várakozási idő lejártától) kezdve, Biztosítótársaságunk közreműködésével, vállaljuk a kívülről ható előre nem látható balesetek következtében működésképtelenné váló készülék javítási költségeit, ha pedig a készülék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, vállaljuk a készülék ugyanolyan márkájú, illetve ennek hiányában azonos műszaki paraméterű új készülékre való kicserélését.

PREMIUM:

Javítási asszisztencia

Kiterjesztett garancia

EXCLUSIVE:

Javítási asszisztencia

Kiterjesztett garancia

Baleseti garancia

BALESETI:

Javítási asszisztencia

Baleseti garancia

Kiterjesztett garancia

Mielőtt készülékének lejár az eredeti jótállása, nálunk akár mobiljáról is megvásárolhatja a hosszabb garanciáját. Kiterjesztett garancia szolgáltatásunk biztosítja Önnek, hogy a javítás vagy csere költségei a gyártói garancia lejárata után se az Ön pénztárcáját terheljék.

A készülék gyártói garanciájának lejártát követően, Biztosítótársaságunk közreműködésével, vállaljuk a rendeltetésszerűhasználat mellett működésképtelenné váló készülék javítási költségeit, ha pedig a készülék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, vállaljuk a készülék ugyanolyan márkájú, illetve ennek hiányában azonos műszaki paraméterű készülékre való kicserélését.

PREMIUM:

Javítási asszisztencia

Kiterjesztett garancia

EXCLUSIVE:

Javítási asszisztencia

Kiterjesztett garancia

Baleseti garancia

BALESETI:

Javítási asszisztencia

Baleseti garancia

Választható csomagok

A + jellel kiegészítheti csomagját a Baleseti garanciával, a csúszka mozgatásával futamidőt választhat.

PREMIUM:

Javítási asszisztencia

Kiterjesztett garancia

EXCLUSIVE:

Javítási asszisztencia

Kiterjesztett garancia

Baleseti garancia

BALESETI:

Javítási asszisztencia

Baleseti garancia

Általános Szolgáltatási Feltételek

FIGYELEM! A BBox Vásárlói gondoskodás Szolgáltatási Szerződésének a Termék egyedi azonosítását szolgáló adatokat tartalmazó vásárlói példánya a hatékonyabb segítségnyújtást segíti elő, ezért kérjük, hogy ezt, valamint a számlát és a Termékkel együtt átadott egyéb dokumentációt (jótállási jegy, használati utasítás, stb.) gondosan őrizze meg!

A Business Box Szolgáltató Kft. (székhelye: 1037 Budapest, Királylaki út 60,; cégjegyzékszám: Cg. 01-09-872391; a továbbiakban: "Szolgáltató") a Vásárló által magáncélú használatra megvásárolt és ténylegesen is ilyen célra használt elektronikus és elektromechanikus termékekre, a jelen Általános Szolgáltatási Feltételekben (a továbbiakban: "ÁSzF") meghatározott esetekben, ideig és feltételekkel, BBox Vásárlói gondoskodás név alatt segítségnyújtási (asszisztencia) szolgáltatást nyújt, a Vásárló által megfizetett szolgáltatási díj ellenében.

 1. Fogalmak

  Az ÁSzF alkalmazásában - hacsak a konkrét szövegösszefüggés eltérő értelmezést nem indokol - az alábbi kifejezések az alábbi jelentéssel bírnak:

  Asszisztencia Szolgáltatás” a Szolgáltató kizárólag természetbeni teljesítésből álló segítségnyújtási (asszisztencia) szolgáltatása, melynek keretében a Szolgáltató a Termékben fellépő Működési Hiba esetén megszervezi a Termék szállítását és javítását;

  Baleseti garancia Szolgáltatás” a Biztosító által nyújtott szolgáltatás, melynek keretében a Biztosító a Szolgáltatóval kötött biztosítási szerződés alapján és a Termék Baleseti Meghibásodása esetén vállalja a Termék javítási költségeinek megtérítését, ha pedig a Termék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, a Termék ugyanolyan márkájú vagy ennek hiányában azonos műszaki paraméterű új termékre való kicserélésének költségeit, melynek során a cseretermék beszerzésének és kiszállításának megszervezése, Asszisztencia Szolgáltatása keretében, ugyancsak a Szolgáltató feladata;

  Baleseti Meghibásodás” a Termék kívülről ható, a Vásárló akaratától független, előre nem látható, balesetszerű esemény következtében fellépő sérülése, törése vagy megsemmisülése. Nem minősülnek Baleseti Meghibásodásnak (i) a szándékos rongálás, vagy súlyos gondatlanság okozta hibák; továbbá (ii) a Termék rendeltetésszerű használatát, illetve működés közbeni élvezeti értékét nem befolyásoló esztétikai hibák, így különösen a felületi karcolódás, horzsolódás, színváltozás stb.;

  Biztosító(k)” az(ok) a Magyarország területén biztosítási tevékenység folytatására jogosult biztosító részvénytársaság(ok), amellyel / amelyekkel a Szolgáltató a Vásárlók, mint biztosítottak javára és a Baleseti garancia Szolgáltatás továbbá a Kiterjesztett garancia Szolgáltatás keretében felmerülő szállítási-, javítási- és csereköltségek fedezetére csoportos biztosítási szerződés(eke)t kötött;

  Gondoskodási Díj” a Vásárló által a BBox Vásárlói gondoskodás ellenértékeként fizetendő egyszeri vagy rendszeres szolgáltatási díj. Az egyszeri Gondoskodási Díjat, valamint a rendszeres Gondoskodási Díj első részletét a Szolgáltatóval együttműködő Kereskedők magyarországi üzleteiben, illetve internetes áruházaiban felkínált, továbbá a Szolgáltató által működtetett távértékesítési rendszerek által támogatott valamely fizetési módon kell megfizetni. A Gondoskodási díj mértéke függ (i) a BBox Vásárlói gondoskodásba vont Termék fogyasztói vételárától és (ii) a Vásárló által kötött Szolgáltatási Szerződés időtartamától, valamint (iii) a Vásárló által választott szolgáltatási csomag típusától illetve függhet (iv) a Termék fajtájától és márkájától, valamint (v) az adott Termékre vonatkozó kötelező, vagy a gyártó által ennél hosszabb időre és a kötelező jótállással azonos feltételekkel vállalt, a Szolgáltatási Szerződésben rögzített garancia időtartamától;

  Kereskedő” a Szolgáltatóval a Termékek értékesítésében együttműködő, műszaki cikkek forgalmazásával és / vagy javításával foglalkozó bolt- és szervízhálózat azon magyarországi tagja, vagy olyan önálló kereskedelmi egység, illetve szerviz, vagy olyan internetes műszaki áruház (webshop) üzemeltetője, amely a Szolgáltatóval kötött kereskedelmi ügynöki szerződés alapján, a Szolgáltató BBox Vásárlói gondoskodás fantázia nevet viselő szolgáltatásának, a Termékkel való együttes és / vagy a Termék megvásárlását követő meghatározott időn belüli értékesítésében a Szolgáltató megbízásából közreműködik;

  Kiterjesztett garancia Szolgáltatás” a Biztosító által nyújtott szolgáltatás, melynek keretében a Biztosító a Szolgáltatóval kötött biztosítási szerződés alapján és a Termékben rendeltetésszerű használat mellett felmerülő Működési Hiba esetén, vállalja a Termék javítási költségeit, ha pedig a Termék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, a Termék ugyanolyan márkájú és típusú vagy ennek hiányában azonos műszaki paraméterű új termékre való kicserélésének költségeit, melynek során a cseretermék beszerzésének és kiszállításának megszervezése ugyancsak a Szolgáltató feladata;

  Magáncélú Használat” alatt a Termék kizárólagos és tényleges háztartási használatát kell érteni, amely a magánéletszféra szükségleteinek kielégítésén túl esetileg sem szolgálja üzletszerű gazdasági tevékenység célját;

  Működési Hiba” a Termék rendeltetésszerű használata mellett felmerülő olyan meghibásodás, amely a Termék hirtelen fellépő, váratlan és előre nem látható belső, így különösen konstrukciós vagy összeszerelési hibára visszavezethető meghibásodásából ered, s amely a Termék működésképtelenségét eredményezi, feltéve, hogy (i) az adott Termékre vonatkozó kötelező, vagy a gyártó által ennél hosszabb időre vállalt garancia, az abban foglalt jótállási (garanciális) idő leteltére figyelemmel már nem érvényesíthető, (ii) és a kötelező, vagy a gyártó által ennél hosszabb időre vállalt garancia egyébként kiterjedt volna a Termék meghibásodására, ha arra a kötelező jótállás (garancia) ideje alatt került volna sor. Nem minősül Működési Hibának a Termék nem rendeltetésszerű használata mellett felmerülő meghibásodás;

  Portál” a Szolgáltató, a Kereskedő, vagy a Szolgáltató és valamely Kereskedő által közösen üzemeltetett, az Internet közcélú hálózatán elérhető internetes oldalak, melyek lehetővé teszik Szolgáltatási Szerződések távollévők közötti online megkötését;

  Szolgáltatási Szerződés” a Vásárló és a Szolgáltató által (i) a Termék megvásárlásával egyidejűleg, vagy (ii) a Termék megvásárlását követő meghatározott időn belül a Kereskedő üzlethelyiségében vagy a Szolgáltató, a Kereskedő, illetve a Szolgáltató és valamely Kereskedő által közösen működtetett távértékesítési rendszeren keresztül megkötött, a BBox Vásárlói gondoskodás igénybevételére irányuló szerződés, melynek a jelen ÁSzF elválaszthatatlan részét képezi. Ugyancsak Szolgáltatási Szerződésnek minősül az a csoportos szerződés, amelyet a jelen ÁSzF-re utalással harmadik személy köt a Szolgáltatóval a Vásárló(k) javára és amelyről a Szolgáltató a Vásárló(k) részére Tanúsítványt állít ki;

  Tanúsítvány” a Vásárló javára harmadik személy által megkötött Szolgáltatási Szerződés alapján igénybe vehető BBox Vásárlói gondoskodásról kiállított igazolás, mely tanúsítja, hogy a BBox Vásárlói gondoskodást mely személy, milyen Termékre, milyen időtartamra és milyen szolgáltatási csomag alapján jogosult igénybe venni;

  TeleCenter” a Szolgáltató telefonos ügyfélszolgálati központja, mely az ügyfélpanaszok és a szolgáltatási igénybejelentések fogadásán és elintézésén túl Szolgáltatási Szerződések távollévők közötti megkötését is lehetővé teszi;

  Termék” mindazon Magyarország területén megvásárolt elektromos és elektromechanikus készülék, amelyhez kapcsolódóan a Vásárló a Szolgáltató és a Kereskedő által meghatározott körben, vagy a Portálon keresztül BBox Vásárlói gondoskodást vásárolt vagy jogosult vásárolni.

  Türelmi Idő” a Vásárlás Időpontjától a Termék kötelező jótállásának vagy a gyártó által ennél hosszabb időre vállalt garanciájának lejáratát megelőző 60. nap 00.00 óráig terjedő időszak, amelyen belül a Vásárló jogosult a Termékhez kapcsolódóan Szolgáltatási Szerződést kötni, feltéve, hogy a számla vagy egyéb bizonylat a Termék egyedi azonosításához szükséges adatokat tartalmazza;

  Várakozási Idő” a Termék megvásárlásának napját követően megkötött Szolgáltatási Szerződés hatályba lépésétől (azaz a 2.6. pontnak megfelelően a Gondoskodási Díj megfizetésétől) számított 60 napos átmeneti időszak, mely időszak alatt bekövetkező Baleseti Meghibásodás esetén, a Vásárló sem a Várakozási Idő alatt, sem azt követően, nem jogosult Baleseti garancia Szolgáltatásra;

  Vásárlás Időpontja” a Termék számláján, vagy a Termék megvásárlásával egyidejűleg kiállított egyéb bizonylaton (pl. nyugta és jótállási jegy) a vásárlás időpontjaként feltüntetett dátum, ide nem értve azt az esetet, ha a Termék beüzemelésére hitelt érdemlő módon (pl. szerviz számlával, vagy szállítólevéllel igazolhatóan) a vásárlást követően került sor, mely esetben és a jelen ÁSzF alkalmazásában a beüzemelés tényleges időpontja minősül a Vásárlás Időpontjának;

  Vásárló” a Termékhez kapcsolódóan BBox Vásárlói gondoskodási szolgáltatást igénylő, a Szolgáltatóval kötött Szolgáltatási Szerződésben vagy az arról kiállított Tanúsítványban Vásárlóként megjelölt és a Termék megvásárlásával együtt kötött Szolgáltatási Szerződés esetén a Termék számláján is feltüntetett természetes személy.

 2. BBox Vásárlói gondoskodás megvásárlása – A Szolgáltatási Szerződés megkötése

  1. A BBox Vásárlói gondoskodás szolgáltatásait csak nagykorú természetes személyek jogosultak megvásárolni és igénybe venni. A cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes személy által kötött Szolgáltatási Szerződés érvénytelen, ha azt a Szolgáltatási Szerződést megkötő személy törvényes képviselője írásban nem hagyta jóvá.

  2. A Termék megvásárlásával egyidejűleg igényelt BBox Vásárlói gondoskodás esetén a szolgáltatást a Kereskedő a Szolgáltató kereskedelmi ügynökeként, annak nevében értékesíti, a Kereskedő által értékesített Termékekkel együtt. A Kereskedő, mint ún. ügyletkötő kereskedelmi ügynök eljárásának eredményeként, a Vásárló által a Kereskedő üzlethelyiségében megkötött, egyfelől a Vásárló, másfelől a Szolgáltató képviseletében eljáró Kereskedő által aláírt, valamint a Kereskedő internetes áruházában megkötött Szolgáltatási Szerződésben közvetlenül a Szolgáltató válik jogosulttá és kötelezetté. Ennek megfelelően a BBox Vásárlói gondoskodás keretében elvállalt Asszisztencia Szolgáltatások teljesítéséért a Kereskedő nem felel.

  3. A Termék megvásárlását követően a Szolgáltató, a Kereskedő, illetve a Szolgáltató és valamely Kereskedő által közösen működtetett távértékesítési rendszereken (Portál és TeleCenter) keresztül köthető Szolgáltatási Szerződés a BBox Vásárlói gondoskodás igénybevételére, melynek eredményeként a Szolgáltatási Szerződés közvetlenül a Vásárló és a Szolgáltató, mint távollévő felek között jön létre. A Szolgáltatási Szerződés érvényes létrejöttének ilyen esetben feltétele, hogy a BBox Vásárlói gondoskodás igénylésére a Türelmi Időn belül kerüljön sor. A Türelmi Idő leteltét követően a BBox Vásárlói gondoskodás igénybevételére Szolgáltatási Szerződés érvényesen nem köthető.

  4. A Termék megvásárlását követően igényelt BBox Vásárlói gondoskodás esetén a Szolgáltatási Szerződés létrejöttének további feltétele, hogy a Vásárló a Gondoskodási Díjat (rendszeres Gondoskodási Díj esetén annak első részét) a Portálon keresztül megkötött Szolgáltatási Szerződés esetén a BBox Vásárlói gondoskodás igénylésével egyidejűleg és a Szolgáltató által működtetett távértékesítési rendszerek által támogatott valamely fizetési módon (pl. bankkártya, vagy PayPal stb.), míg a TeleCenter-en keresztül megkötött Szolgáltatási Szerződés esetén a telefonos szerződéskötéstől számított 5 (öt) banki napon belül, a Szolgáltató által biztosított fizetési módon fizesse meg. A Gondoskodási Díj megfizetését a Szolgáltató a Vásárló által megadott elektronikus levelezési címre küldött elektronikus számlával nyugtázza. A BBox Vásárlói gondoskodás igénylése mindaddig, amíg a Vásárló nem fizeti meg hiánytalanul a Gondoskodási Díjat, csak a Vásárló ajánlatának minősül. Ilyen esetben a Szolgáltató, ahhoz képest, hogy a Vásárló a BBox Vásárlói gondoskodás igénylésétől számított 15 (tizenöt) napon belül megfizeti-e a Gondoskodási Díjat, a Vásárlót arról tájékoztatja, hogy a Szolgáltatási Szerződés megkötésére irányuló ajánlatát elfogadja, vagy elutasítja.

  5. A Termék megvásárlásával egyidejűleg igényelt BBox Vásárlói gondoskodás esetén a Kereskedő jogosult a Gondoskodási Díjat, a Termék vételárával együtt a Vásárlótól átvenni. A Kereskedő (i) a Vásárló által megjelölt Termék(ek) egyedi azonosításához szükséges adatokat, (ii) a BBox Vásárlói gondoskodás Vásárló által választott időtartamát, (iii) a Vásárló által választott szolgáltatási csomag típusát, (iv) a Termék(ek)re vonatkozó kötelező, vagy a gyártó által ennél hosszabb időre vállalt garancia időtartamát, valamint (v) a Vásárló nevét, lakcímét, telefonszámát, és e-mail címét rögzíti a Vásárlóval kötendő Szolgáltatási Szerződésben, valamint ezzel egyidejűleg a Szolgáltató informatikai rendszerében. A Gondoskodási Díj megfizetését követően a Kereskedő a Vásárló részére átadja a Szolgáltató által kiállított számla és a Szolgáltatási Szerződés egy-egy eredeti példányát és a BBox Vásárlói gondoskodás Vevőtájékoztatóját. A Vásárló a Vevőtájékoztató átvételét, valamint az ÁSzF megismerését és annak magára nézve kötelezőként való elfogadását a Szolgáltatási Szerződés aláírásával igazolja.

  6. A Termék megvásárlását követően távértékesítési rendszereken (Portál és TeleCenter) keresztül igényelt BBox Vásárlói gondoskodás esetén a Szolgáltató a Vásárlóra, a Vásárló által megjelölt Termék(ek)re, valamint a Vásárló által igényelt BBox Vásárlói gondoskodás jellemzőire vonatkozó, a fenti 2.5 pontban foglalt adatokat, valamint a Szolgáltatási Szerződés létrejöttének visszaigazolását a Portálon keresztül megkötött Szolgáltatási Szerződés esetén elektronikus formában, a Vásárló által megadott elektronikus levelezési (e-mail) címre, míg a TeleCenter-en keresztül megkötött Szolgáltatási Szerződés esetén ajánlott tértivevényes postai küldeményként, a Vásárló által megadott lakcímre juttatja el. A jelen ÁSzF és a Vevőtájékoztató egy-egy példányát a Szolgáltató az igénybe vett távközlő eszköznek megfelelő módon és formában bocsátja a Vásárló rendelkezésére.

  7. A Termék megvásárlását követően igényelt BBox Vásárlói gondoskodás esetén a Vásárló jogosult a Szolgáltató által működtetett távértékesítési rendszeren keresztül megkötött Szolgáltatási Szerződéstől, a 2.6 pont szerinti tájékoztatás kézhezvételétől számított 15 (tizenöt) munkanapon belül, a Szolgáltató postai címére (1307 Budapest, Pf.: 30.) vagy e-mail címére (elallas@businessbox.hu) küldött írásbeli nyilatkozattal elállni, mely esetben a Szolgáltató a Vásárló által megfizetett Gondoskodási Díjat banki átutalás útján visszafizeti a Vásárló részére, a Vásárló által megadott bankszámlára.

  8. A jelen ÁSzF a Kereskedő üzlethelyiségeiben kifüggesztésre kerül, továbbá a Portálon is elérhető és letölthető. Az ÁSzF egy papíralapú példányát a Vásárló erre irányuló kifejezett kérése esetén (i) a Kereskedő a Szolgáltatási Szerződés megkötésével egyidejűleg a Vásárló részére átadja, (ii) távértékesítés esetén a Szolgáltató a Vásárló által adott postai címre eljuttatja.

 3. A BBox Vásárlói gondoskodás szolgáltatásai

  1. A Szolgáltató a BBox Vásárlói gondoskodás keretében a 3.2, 3.3, 3.4 és 3.5 pont szerinti szolgáltatási csomagokat nyújtja, melyek alapján a Vásárló eltérő szolgáltatásokra jogosult. A Vásárló által választott szolgáltatási csomagot a Szolgáltatási Szerződés, illetve a Szolgáltatási Szerződés létrejöttének 2.6 pont szerinti visszaigazolása rögzíti.

  2. A BBox CLASSIC Vásárlói gondoskodás szolgáltatás keretében a Vásárló:

   1. a Termékre vonatkozó kötelező jótállás, vagy a gyártó és/vagy a Termék forgalmazója által ennél hosszabb időre vállalt gyártói garancia Vásárló által megadott lejártát követően és a Termék rendeltetésszerű használat mellett felmerülő Működési Hibája esetén jogosult Asszisztencia Szolgáltatásra;
   2. a Termékre vonatkozó kötelező jótállás, vagy a gyártó és/vagy a Termék forgalmazója által ennél hosszabb időre vállalt gyártói garancia Vásárló által megadott lejártát követően jogosult Kiterjesztett garancia Szolgáltatásra.
  3. A BBox PREMIUM Vásárlói gondoskodás szolgáltatás keretében a Vásárló:

   1. a Szolgáltatási Szerződés megkötésének pillanatától kezdve és a Termék rendeltetésszerű használat mellett felmerülő Működési Hibája esetén jogosult Asszisztencia Szolgáltatásra, függetlenül attól, hogy a Működési Hiba bekövetkezésére a kötelező jótállás vagy gyártói garancia ideje alatt, vagy annak lejártát követően kerül sor;
   2. a Termékre vonatkozó kötelező jótállás, vagy a gyártó és/vagy a Termék forgalmazója által ennél hosszabb időre vállalt gyártói garancia Vásárló által megadott lejártát követően jogosult Kiterjesztett garancia Szolgáltatásra.
  4. A BBox EXCLUSIVE Vásárlói gondoskodás szolgáltatás keretében a Vásárló:

   1. a Szolgáltatási Szerződés megkötésének pillanatától kezdve és a Termék rendeltetésszerű használat mellett felmerülő Működési Hibája, vagy Baleseti Meghibásodása esetén jogosult Asszisztencia Szolgáltatásra, függetlenül attól, hogy a Működési Hiba bekövetkezésére a kötelező jótállás vagy gyártói garancia ideje alatt, vagy annak lejártát követően kerül sor;
   2. a Termékre vonatkozó kötelező jótállás, vagy a gyártó és/vagy a Termék forgalmazója által ennél hosszabb időre vállalt gyártói garancia Vásárló által megadott lejártát követően jogosult Kiterjesztett garancia Szolgáltatásra;
   3. a Termék megvásárlásával egyidejűleg kötött Szolgáltatási Szerződés megkötésének pillanatától kezdve, a Termék megvásárlását követően (pl. távértékesítés keretében) kötött Szolgáltatási Szerződés esetén pedig a Várakozási Idő leteltét követően, és a Termék Baleseti Meghibásodása esetén jogosult Baleseti garancia Szolgáltatásra.
  5. A BBox BALESETI Vásárlói gondoskodás szolgáltatás keretében a Vásárló

   1. a Szolgáltatási Szerződés megkötésének pillanatától kezdve és a Termék rendeltetésszerű használat mellett felmerülő Működési Hibája, vagy Baleseti Meghibásodása esetén jogosult Asszisztencia Szolgáltatásra, függetlenül attól, hogy a Működési Hiba bekövetkezésére a kötelező jótállás vagy gyártói garancia ideje alatt, vagy annak lejártát követően kerül sor;
   2. a Termék megvásárlásával egyidejűleg kötött Szolgáltatási Szerződés megkötésének pillanatától kezdve, a Termék megvásárlását követően (pl. távértékesítés keretében) kötött Szolgáltatási Szerződés esetén pedig a Várakozási Idő leteltét követően, és a Termék Baleseti Meghibásodása esetén jogosult Baleseti garancia Szolgáltatásra.
  6. A Szolgáltató - Asszisztencia Szolgáltatása keretében - a Termék kijavításával, illetve kicserélésével járó valamennyi ügyintézést vállalja. A Vásárlót a Gondoskodási Díj megfizetésén túl - az 5.2. pontban foglaltak kivételével - nem terheli semmi egyéb díj vagy költség viselése vagy megfizetése.

  7. A Szolgáltató a Termék Működési Hibájának / Baleseti Meghibásodásának az elhárításával összefüggésben felmerülő csere-, javítási és/vagy pótlási költségek fedezésére megfelelő biztosítási fedezettel rendelkezik, melynek megfelelően ezeket a költségeket, a Szolgáltató által a Vásárlók javára kötött csoportos biztosítási szerződés alapján a Biztosító fedezi, az 5.2. pont alapján a Vásárlót terhelő szállítási-, javítási- és csereköltségek kivételével.

  8. A Szolgáltató kötelezettségei hatékonyabb teljesítése érdekében jogosult alvállalkozókat, beszállítókat foglalkoztatni. Alvállalkozói munkavégzéséért Szolgáltató úgy felel, mintha azt maga végezte volna el.

 4. A BBox Vásárlói gondoskodás területi és időbeli hatálya

  1. A BBox Vásárlói gondoskodás területi hatálya Magyarország területére terjed ki, melynek megfelelően a Szolgáltató Magyarország területén belül bekövetkezett Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás esetén, Magyarország területén belül vállalja a BBox Vásárlói gondoskodás teljesítését. Az ÁSzF alkalmazásában a magyar lobogó / felségjel alatt közlekedő légi- és vízi járművek fedélzete nem minősül Magyarország területének.

  2. A Termékre vonatkozó BBox Vásárlói gondoskodás, a Vásárló választásához képest, a Termék 2, 3, 4 illetve 5 éves koráig terjedő határozott időtartamra szól. A BBox Vásárlói gondoskodás határozott időtartamát a Szolgáltatási Szerződés, valamint a Szolgáltató által kiállított számla, illetve a Szolgáltatási Szerződés létrejöttének 2.6 pont szerinti visszaigazolása rögzíti.

  3. FIGYELEM! A Szolgáltató BBox Vásárlói gondoskodás szolgáltatása a Vásárló által választott szolgáltatási csomaghoz képest - PREMIUM és EXCLUSIVE csomagok választása esetén - kezdődik meg már a Szolgáltatási Szerződés megkötésének pillanatától. FIGYELEM! A Termék megvásárlását követően (pl. távértékesítés keretében) kötött, EXCLUSIVE csomagot tartalmazó Szolgáltatási Szerződés esetén a Baleseti garancia Szolgáltatás csak a Várakozási Idő leteltével kezdődik meg.

  4. A BBox Vásárlói gondoskodás függetlenül attól, hogy annak hatálya alatt sor került-e a 3. számú fejezetben meghatározott szolgáltatás(ok) igénybe vételére, legkésőbb a Szolgáltatási Szerződésben feltüntetett határozott időtartam utolsó napjának 24 órakor megszűnik.

  5. A 4.2. ponttól eltérően a Termék új termékre való kicserélése esetén, a cseretermék Vásárlónak való átadásával, a Szolgáltatási Szerződés és ezzel a BBox Vásárlói gondoskodás megszűnik. A jelen ÁSzF alkalmazásában a Termék új termékre való cseréje a Szolgáltatási Szerződés teljesítésének minősül, ezért a Szolgáltatási Szerződés fenti okból való megszűnése esetén, a Gondoskodási Díj teljes összege megilleti a Szolgáltatót. A Vásárló azonban jogosult az új termékre vonatkozóan külön megvásárolni a BBox Vásárlói gondoskodást, a Szolgáltatóval kötött erre vonatkozó újabb Szolgáltatási Szerződés keretében.

  6. Ha a gyártó / forgalmazó a Terméket a jótállás (garancia) keretében új készülékre cseréli, és emiatt az eredeti jótállási (garancia) idő meghosszabbodik, a BBox Vásárlói gondoskodás a cseretermékre is kiterjed, azonban csak a kicserélt Termékre megkötött Szolgáltatási Szerződésben feltüntetett eredeti időtartam lejáratáig.

  7. Ha a Vásárló a jótállásra (garanciára) vonatkozó jogainak gyakorlása során eláll a Termék megvásárlására kötött szerződéstől, ezzel a Szolgáltatási Szerződés is megszűnik. Ha a Vásárló az elállási jog gyakorlásáról írásban vagy a TeleCenter-en keresztül szóban értesíti a Szolgáltatót, a Szolgáltató a befizetett Gondoskodási Díjnak a Szolgáltatási Szerződés határozott idejéből hátra lévő egész évekre eső arányos részét a Vásárló részére visszatéríti.

  8. Ha a Terméket a jótállás (garancia) keretében nem új készülékre cserélik, hanem e helyett a Vásárlónak csereutalványt adnak, úgy az eredeti Termék után a Vásárló által fizetett Gondoskodási Díj időarányos része beszámításra kerül a csereutalvány felhasználásával vásárolt új készülék Gondoskodási Díjába.

  9. A BBox Vásárlói gondoskodás szolgáltatásával érintett Termék(ek) öröklése, valamint elidegenítése (pl. eladása, elcserélése, vagy elajándékozása) esetén, a Vásárló örököse(i), valamint a Termék új tulajdonosa(i) a BBox Vásárlói gondoskodás igénybevételére való jogosultság tekintetében a Vásárló helyébe lép(nek) és saját nevükben folytatják a szolgáltatási jogviszonyt.

 5. A Vásárlói igény érvényesítése és annak korlátozása

  1. A Szolgáltató vállalja a BBox Vásárlói gondoskodás teljesítését, amennyiben

   1. a Vásárló a vélt vagy valós Működési Hibát / Baleseti Meghibásodást a 6.1. – 6.3. pontokban foglaltaknak megfelelően a Szolgáltatónak bejelentette,
   2. a Vásárló a Szolgáltatóval és/vagy annak megbízottjával a valóságnak megfelelően és hiánytalanul minden olyan lényeges információt közölt, illetve rendelkezésére bocsátott minden olyan dokumentációt, amely szükséges a Szolgáltató ÁSzF szerinti kötelezettségeinek teljesítéshez, és
   3. nem áll fenn olyan az 5.2. pontban meghatározott körülmény, amely a Szolgáltató teljesítését kizárná.
  2. FIGYELEM! A Termékben az alábbi, vagy az alábbi okból bekövetkezett Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás esetén a Termék szállítási-, javítási-, illetve szükség esetén csereköltségeit a Vásárló köteles viselni, azzal, hogy a BBox Vásárlói gondoskodás ilyen esetben is kiterjed a Termék szállításának, javításának, szükség esetén cseréjének a megszervezésére:

   1. Termék kiegészítő alkatrészeinek, kellékeinek meghibásodása (pl. távirányító, akkumulátor, külső vezetékek meghibásodására);
   2. a Termék elhasználódó alkatrészeinek elhasználódása (pl. tinta, toner, lézernyomtatók elhasználódó egységei, adat-, videó- és multimédia projektorok lámpái);
   3. azok a Működési Hibák / Baleseti Meghibásodások, melyek elhárítása, javítása más szerződés (pl. szállítási-, karbantartási-, lakásbiztosítási szerződés, törvényi vagy gyártói jótállás/szavatosság) alapján követelhető;
   4. elektronikus adatfeldolgozó berendezésen vagy adathordozó eszközön tárolt adatok, állományok törlése, elveszése, torzulása, tönkremenetele bármely okból (pl. számítógépvírus, erős mágneses tér, hibás programozás, módosítás, kódolás, manipulálás stb.);
   5. a Termék elvesztése, elveszése, eltűnése, elhagyása, kopása, tisztítása, nem Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás miatti javítása, restaurálása;
   6. a Termék rendeltetésszerű használatát, működés közbeni élvezeti értékét nem befolyásoló esztétikai hibák (pl. karcolás, horpadás, színváltozás);
   7. a személyi számítógépeken futó szoftverek meghibásodásai, működési zavarai;
   8. a Vásárló 7.1. pontban előírt kötelezettségeinek nem teljesítésével összefüggésben álló Működési Hibák;
   9. idegen tárgyak, amelyek a Termék használata szempontjából nem kívánatosak, Termékbe való helyezése, erőltetése;
   10. a Vásárló vagy vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozója (Ptk. 685. § b. pont) jogellenes és szándékos vagy súlyosan gondatlan cselekedetével vagy mulasztásával összefüggésben álló Működési Hibák / Baleseti Meghibásodások (pl. a gyártó használati utasításában rögzített, a Termék használatára, karbantartására, tárolására vonatkozó előírások figyelmen kívül hagyása);
   11. a Termék szakszerűtlen üzembe helyezése, szétszerelése, átalakítása;
   12. szándékos rongálás és háziállat okozta Működési Hibák / Baleseti Meghibásodások;
   13. ha a Vásárló a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás elhárítása, illetőleg csökkentése érdekében nem úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható, továbbá ha a Vásárló akár írásban, akár szóban valótlan, vagy megtévesztő adatokat közölt a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás bejelentése során;
   14. a Termék szállítása során bekövetkezett károsodás okozta Működési Hibák / Baleseti Meghibásodások;
   15. tartós túlterhelés, tartós túladagolás és egyébként a használati utasításban szereplő előírásoktól való eltérés;
   16. a Termék nem háztartási jellegű vagy külföldön történő használata;
   17. tartós időjárási hatások, amelyekkel az évszak és a helyi viszonyok alapján számolni kell;
   18. tűz és elemi károk (földrengés, árvíz, vihar, hónyomás, villámcsapás stb.), bármilyen folyadék továbbá természeti- vagy ipari katasztrófa és egyéb vis major okozta Működési Hibák / Baleseti Meghibásodások;
   19. a Termék üzembe-, újra üzembe helyezése, rendszeres karbantartása, szervizelése, beállítása, ellenőrzése, módosítása, tisztítása;
   20. a Termékhez helytelenül csatlakoztatott elektromos, gáz vagy vízellátás, vagy jelkapcsolat hibája miatt, illetve ezen esetekben fellépő üzemzavar, vagy külső kábelek, jeladók hibája, továbbá a hálózati áramingadozás, túlfeszültség okozta károk;
   21. pixelesedés és a képernyő beégése.
 6. A BBox Vásárlói gondoskodás teljesítésének részletes szabályai

  1. Vélt vagy valós Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás észlelése esetén a Vásárló köteles haladéktalanul, de legkésőbb a felfedezéstől számított 2 (kettő) munkanapon belül ezt a körülményt bejelenteni a Szolgáltatónak. A Termékkel kapcsolatos bejelentéseit a Vásárló ügyfélfogadási időben a TeleCenter-en, illetve a nap 24 órájában a Portálon keresztül vagy e-mailben teheti meg.

   Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:
   Telefonszám: 06 (30) 281-6877
   Internetes honlap: www.businessbox.hu
   E-mail cím: hibabejelentes@businessbox.hu
   Ügyfélfogadási idő: H-P 9:00-18:00 óra között

   (Az ügyfélfogadási időn túl üzenetrögzítő rögzíti a hívást.) A Szolgáltató telefonos ügyfélszolgálatának fenti elérhetőségei a Szolgáltatási Szerződés Vásárlói példányán is fel vannak tüntetve.

  2. A 6.1. pont szerinti bejelentésnek tartalmaznia kell legalább:

   1. a Vásárló nevét valamint szerződésszámát;
   2. a Termék megnevezését (pl. hűtőszekrény, televízió, notebook);
   3. a Termék egyedi azonosítására alkalmas adatokat (pl. gyári szám);
   4. a hibajelenség részletes leírását és
   5. a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás felmerülésének vélelmezett okát.
  3. A Vásárló bejelentésével a Szolgáltató érdemben csak azt követően tud foglalkozni, hogy a Vásárló az ügyfél minőségét a Szolgáltatási Szerződésben feltüntetett szerződésszámmal vagy más megfelelő módon igazolta.

  4. A 10 kg-nál nehezebb Termék esetén, a Szolgáltató, megbízottja útján, megkísérli a Működési Hibát / Baleseti Meghibásodást a helyszínen elhárítani. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a Szolgáltató gondoskodik a Termék el-, és visszaszállításáról is.

  5. A 10 kg-nál könnyebb Termékek esetén a Szolgáltató nem vállalja a Termék el-, és visszaszállításának a megszervezését, ilyen esetben a hibabejelentés megtételével egyidejűleg a Szolgáltató közli a Vásárlóval, hogy melyik, a Vásárló lakóhelyéhez legközelebb eső szakszervizbe kell a Vásárlónak bevinnie a Terméket. Amennyiben a hibabejelentéssel érintett Termék esetében a gyári jótállás még nem járt le, azaz a Termék működési hibájának elhárítása a forgalmazó kötelezettsége, a Szolgáltató a Vásárló hibabejelentését továbbítja a forgalmazónak. Ilyen esetben úgy kell tekinteni, mintha a Vásárló a hibát és javítási igényét közvetlenül a forgalmazónak jelentette volna be.

  6. A Szolgáltató köteles minden tőle ésszerűen elvárható erőfeszítést megtenni annak érdekében, hogy a Vásárló által bejelentett és a Szolgáltató hibabehatároló eljárása eredményeként valósnak bizonyult Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás elhárítása, annak bejelentésétől számított legfeljebb 30 (harminc) napon belül megtörténjen. Nem minősül a Szolgáltató késedelmének, ha a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás fenti határidőn belüli elhárítására a Szolgáltató érdekkörén kívül eső okból, pl. alkatrészhiány vagy a szerviz késedelme, ill. mulasztása miatt nem kerülhet sor.

  7. Ha a kivizsgálás vagy kijavítás kizárólag a helyszínen, a Vásárló helyiségében és a Vásárló által meghatározott időpontban lehetséges, vagy ha a kijavítás időpontjában a Szolgáltató és/vagy megbízottja és a Vásárló megállapodott, és a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás kijavítása a meghatározott időpontban a Szolgáltató érdekkörén kívül eső okok miatt nem volt lehetséges, úgy a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás elhárítására a 6.6. pont szerint rendelkezésre álló határidő, a Szolgáltató érdekkörén kívül eső okból alkalmatlannak bizonyult időponttól a Vásárló által megjelölt és számára alkalmas új időpontig terjedő időszakkal meghosszabbodik.

  8. A Vásárló a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás kijavítását a BBox Vásárlói gondoskodás időtartama alatt korlátlan alkalommal jogosult igényelni. Ugyanakkor a Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Termék javításának vagy cseréjének indokoltságáról szóló döntést maga hozza meg. A Szolgáltató döntését a Vásárló köteles tudomásul venni. Javítás esetén a Termék hibás alkatrészei, csere esetén a kicserélt Termék a Szolgáltató tulajdonába kerülnek.

  9. A 4.5. pont értelmében csere esetén (de ide nem értve a gyártó/forgalmazó általi garanciális cserét) a Szolgáltatási Szerződés és a BBox Vásárlói gondoskodás a kicserélt Termékre vonatkozóan megszűnik. A Vásárló azonban jogosult az új termékre vonatkozóan ismételten megvásárolni a BBox Vásárlói gondoskodást.

  10. A Szolgáltatási Szerződés megkötésével a Vásárló megbízza a Szolgáltatót, hogy garanciális és szavatossági körbe eső esetekben, Asszisztencia szolgáltatása keretében, helyette és nevében eljárjon a Termék forgalmazójánál / gyártójánál / márkaszervizénél, ha a Működési Hiba bekövetkezésére a kötelező jótállás vagy gyártói garancia ideje alatt kerül sor. A Szolgáltató a Vásárló fentiek szerinti megbízása alapján minden olyan nyilatkozat megtételére jogosult, mely a garanciális és szavatossági igények Vásárló nevében való érvényesítése érdekében szükséges.

  11. Amennyiben a Működési Hiba mielőbbi elhárítása érdekében (pl. a szavatosságra köteles gyártó / forgalmazó indokolatlan késedelme miatt) a Szolgáltató megelőlegezi a Termék javítási- vagy csereköltségeit és a Működési Hibát a Termék gyártója / forgalmazója szavatosság körében lett volna köteles elhárítani, a Szolgáltatót illetik mindazok a szavatossági jogok, és a hozzájuk kapcsolódó követelések, amelyek a Vásárlót illeték meg a Termék gyártójával / forgalmazójával szemben.

 7. A Vásárló kötelezettségei

  1. A Vásárló köteles saját maga, vagy mások megbízásával gondoskodni arról, hogy a Termék (i) műszakilag kifogástalan, üzemképes állapotban legyen tartva, (ii) gondos karbantartása és állagmegóvása biztosítva legyen, (iii) tartósan vagy szándékosan a műszakilag megengedhető mértéken túl ne legyenek terhelve és (iv) az üzemeltetése a gyártó utasításai szerint történjen.

  2. Vélt vagy valós Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás észlelése esetén a Vásárló köteles minden tőle telhetőt megtenni annak érdekében, hogy a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás következményeit elhárítsa vagy enyhítse, ennek során és amennyiben a körülmények megengedik, köteles a szükséges teendőkről előzetesen egyeztetni a Szolgáltatóval.

  3. A Vásárló köteles együttműködni a Szolgáltatóval, és amennyiben ez tőle elvárható, köteles a Szolgáltatónak a Termékre és a Működési Hibára / Baleseti Meghibásodásra vonatkozóan mindenféle vizsgálatot engedélyezni és lehetővé tenni.

 8. Eljárás a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás jellegével kapcsolatos vita esetén

  1. Ha a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás jellegét illetően a Szolgáltató és a Vásárló között vita merül fel, a Vásárló kifogásait akár szóban, akár írásban bejelentheti a Szolgáltatónak az ügyfélszolgálaton keresztül.

  2. Ha a Szolgáltató a Vásárló kifogásaira, annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb 3 (három) munkanapon belül köteles telefonon, vagy – a Vásárló ezirányú kifejezett kérése esetén - írásban értesíteni a Vásárlót. Amennyiben a Szolgáltató megítélése szerint a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás ténye, jellege, illetve keletkezésének időpontja megállapításához, vagy az érdemi állásfoglalás érdekében egyébként is szükséges különleges szakértelem, jogosult külső szakértőt bevonni. Ebben az esetben a Szolgáltató erről a körülményről a Vásárlót a bejelentéstől számított 3 (három) munkanapon belül értesíteni, a szakvéleménnyel alátámasztott álláspontját pedig a Vásárló bejelentését követő 30 (harminc) napon belül részére megküldeni köteles.

  3. További vita esetén a Vásárló a helyi Békéltető Testülethez, valamint – a 10.4 pontra figyelemmel – bírósághoz fordulhat.

 9. Adatvédelem és közvetlen üzletszerzési tevékenység

  1. Ha a jelen ÁSzF (ld. 9.2 pont), illetve a Szolgáltatási Szerződés, valamint a Vásárló megfelelő nyilatkozata eltérően nem rendelkezik, a Szolgáltató kizárólag a jelen ÁSzF alapján vállalt szerződéses kötelezettségei teljesítése érdekében kezeli a Vásárlónak a 2.5 pontban meghatározott személyes adatait. A Szolgáltató a Vásárló személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban, valamint saját Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata alapján kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, valamint megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény adatvédelemre vonatkozó rendelkezései, valamint az egyéb hatályos jogszabályok adat-, és titokvédelmi rendelkezéseinek érvényre juttatásához szükségesek.

  2. A Vásárló erre irányuló kifejezett, tájékozott, önkéntes és írásbeli hozzájáruló nyilatkozata alapján a Szolgáltató, illetve annak szerződéses partnerei, a 9.1 pontban meghatározott adatkezelési céltól eltérő célból is kezelhetik a Vásárlók 2.5 pont szerinti adatait, így különösen (i) a Vásárlók közvetlen üzletszerzés célját szolgáló marketing anyagokkal és üzleti ajánlatokkal való megkeresését célzó kapcsolatfelvétel, (ii) a 3.7 pont szerinti biztosítási szerződés teljesítése, illetve (iii) a TeleCenter működtetése céljából.

  3. A Vásárló a Szolgáltatási Szerződés megkötésével hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait a Szolgáltató, továbbá a Szolgáltatási Szerződés megkötése során a Szolgáltató megbízottjaként közreműködő Kereskedő a 9.1 pontban meghatározott célból kezelje, illetőleg a Szolgáltató a jelen ÁSzF szerinti kötelezettségei teljesítése érdekében és a szükséges terjedelemben, szerződött partnerei, így különösen a szervizek, a felkért szakértők, közvetlen üzletszerző partnerei, a TeleCenter-t működtető partnere, valamint a Biztosító(k) részére átadja.

  4. A Szolgáltató a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény (Dmtv.) 3. § (1) bekezdésének a) pontja alapján, jogosult az egykori Vásárlók név- és lakcímadatait, továbbá az egykori Vásárlók által megadott elektronikus levelezési címet is,

   1. közvetlen üzletszerzés céljából küldendő – elsősorban elektronikus - küldemények fogadásához való hozzájárulás beszerzése, illetve az ilyen hozzájárulás beszerzését követően
   2. közvetlen üzletszerzés célját szolgáló kapcsolatfelvétel céljából

   azt követően is felhasználni, hogy az egykori Vásárló Szolgáltatási Szerződése megszűnt. Nem a jelen 9.4 pont, hanem a 9.5 pont szerint közölhető közvetlen megkeresés módszerével reklám az egykori Vásárlóval, ha akár a Szolgáltatási Szerződés alkalmával, akár annak hatálya alatt, akár azt követően, az egykori Vásárló hozzájárult a 9.5 pont szerinti reklámközléshez és ezt a hozzájárulását a 9.8 pont alapján nem vonta vissza,

  5. A Szolgáltató a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.) 6. § (1) bekezdése alapján, jogosult arra, hogy közvetlen megkeresés módszerével, így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján, reklámot közöljön a Vásárlókkal, feltéve, hogy ahhoz a Vásárló, mint a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.

  6. A 9.4(b) pont szerinti kapcsolatfelvétel és a 9.5 pont szerinti reklámközlés csak azt a célt szolgálhatja, hogy (i) azon keresztül a Szolgáltató a Vásárló és az egykori Vásárló számára újabb segítségnyújtási (asszisztencia) szolgáltatás(oka)t mutasson be, (ii) a Vásárlót a Termékhez kapcsolódó hasznos, a termék élettartamának meghosszabbítását elősegítő tanácsokkal lássa el, valamint (iii) felajánlja a Szolgáltatási Szerződés szerinti együttműködés olyan újabb területekre való kiterjesztésének a lehetőségét, mely a Vásárló számára további előnyökkel járhat.

  7. A Vásárló és az egykori Vásárló név- és lakcímadatai, valamint elektronikus levelezési címe – ha törvény eltérően nem rendelkezik – harmadik személy részére akár a 9.4(a) pont szerinti kapcsolatfelvétel vagy kapcsolattartás, akár a 9.5 pont szerinti reklámközlés céljára csak akkor adhatók át, ha ehhez az egykori Vásárló és a Vásárló – az adatokat átvevő személy nevének és tevékenységének ismeretében – előzetesen hozzájárult.

  8. Az egykori Vásárló és a Vásárló bármikor, korlátozás és indokolás nélkül kérheti adatai 9.4 pont szerinti kapcsolatfelvételi és/vagy közvetlen üzletszerzési célból, illetve a 9.5 pont szerinti reklámközlési célból történő kezelésének a megszüntetését, továbbá megtilthatja adatai harmadik személy részére történő átadását. Erre irányuló kérelmét, valamint annak kizárását, hogy a Szolgáltató részére a jövőben bármilyen közvetlen ajánlatot tartalmazó akár postai, akár elektronikus küldeményt küldjön, a Vásárló írásban, a Szolgáltató postai címére (1307 Budapest, Pf.: 30.) vagy e-mail címére (kapcsolat@businessbox.hu) küldheti. A Szolgáltató ugyanakkor minden elektronikus megkeresés alkalmával is lehetőséget biztosít az egykori Vásárló és a Vásárló részére adatai 9.4 pont szerinti kapcsolatfelvételi és/vagy közvetlen üzletszerzési célból, illetve a 9.5 pont szerinti reklámközlési célból történő kezelésének a megszüntetésére.

 10. Az ÁSzF módosítása

  1. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a jelen ÁSzF-ben foglaltakat alapos okból, így különösen a bel- és külföldi pénzügyi viszonyok, a jogszabályok és hatósági rendelkezések vagy az adott szolgáltatásra vonatkozó működési szabályok és árviszonyok megváltozása, a Biztosítókkal kötött megállapodás(ok) Biztosító(k) általi módosítása esetén, továbbá a Szolgáltató tevékenységére vonatkozó adójogszabályok megváltozása esetén, ahhoz igazodva egyoldalúan módosítsa.

  2. Az ÁSzF 10.1. pont szerinti módosítása a Vásárló által korábban megkötött Szolgáltatási Szerződéseket nem érinti, ha az ÁSzF módosításának 10.4. pont szerinti közzétételéről szóló írásbeli tájékoztató levél kézhezvételétől számított 30 napon belül a Vásárló írásban jelzi a Szolgáltató felé, hogy az ÁSzF módosítását nem fogadja el, mely esetben az ÁSzF módosításával kapcsolatos egyet nem értését közlő Vásárló Szolgáltatási Szerződésének vonatkozásában az ÁSzF nem módosul.

  3. Azon Vásárlók vonatkozásában, akik a megadott határidőn belül az ÁSzF módosítása ellen nem emelnek kifogást, az ÁSzF a Szolgáltató által közölt módosított tartalomnak megfelelően, a módosulás hatálybalépésének időpontjában módosul. A Vásárlók hozzájárulását az ÁSzF módosításához ilyen esetben megadottnak kell tekinteni.

  4. A Szolgáltató az ÁSzF módosulásáról legkésőbb a módosulás hatálybalépését megelőző 45. napig elektronikus úton, vagy postai levélben tájékoztatja a Vásárlókat, annak figyelemfelhívásra alkalmas kiemelésével, hogy (i) a módosított ÁSzF a Kereskedő üzlethelyiségeiben, valamint a Portálon hozzáférhető, illetve megtekinthető, és (ii) adott Vásárló vonatkozásában a módosulás ahhoz képest és csak akkor lép hatályba, ha a Vásárló a tájékoztató levél kézhezvételétől számított 30 napon belül írásban nem jelzi a Szolgáltató felé, hogy a módosítást nem fogadja el.

 11. Panaszkezelés

  1. A Szolgáltatónak a BBox Vásárlói gondoskodás értékesítésével és szolgáltatásával közvetlen kapcsolatban álló tevékenységével vagy mulasztásával, továbbá a Szolgáltatási Szerződés teljesítésével összefüggő panaszát a Vásárló akár szóban, akár írásban bejelentheti a Szolgáltató ügyfélszolgálatán keresztül.

   Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:
   Telefonszám: 06 (30) 281-6877 (H-P 9:00-18:00 óra között)
   Internetes honlap: www.businessbox.hu
   E-mail cím: panasz@businessbox.hu

  2. Ha a Vásárló kifogásaira, panaszára annak bejelentésekor a Szolgáltató nem tud nyomban nyilatkozni, vagy annak kivizsgálása azonnal nem lehetséges, álláspontjáról a Szolgáltató legkésőbb 30 napon belül köteles írásban (elektronikus levél útján) értesíteni a Vásárlót.

  3. Amennyiben a Vásárló nem elégedett panaszának elintézésével, úgy panasszal élhet a fővárosi és megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségeinél. A fogyasztóvédelmi felügyelőségek illetékességét egyaránt megalapozza a Vásárló lakóhelye, valamint a Szolgáltató székhelye is. A kérelem bármely illetékes felügyelőségnél benyújtható.

  4. További vita esetén a Vásárló - választása szerint - a lakóhelye szerinti megyei (fővárosi) kereskedelmi- és iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez, valamint a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósághoz fordulhat.

 12. Záró rendelkezések

  1. Jelen ÁSzF teljes körűen rendezi a Vásárló és a Szolgáltató közötti jogviszonyt. Ezen túlmenően a Szolgáltatóval szemben szolgáltatási, kártérítési vagy egyéb igények érvényesítése – amennyiben törvény által előírt felelősség nem áll fenn – kizárt.

  2. A jelen ÁSzF és a Szolgáltatási Szerződés, valamint a jelen ÁSzF és 3.2, 3.3, 3.4 és 3.5 pont szerinti szolgáltatási csomagokhoz kapcsolódó Vevőtájékoztatók rendelkezéseinek eltérése esetén a Szolgáltatási Szerződés, illetve a Vevőtájékoztató rendelkezései az irányadóak.

  3. A Vásárlónak közvetlenül a Termék gyártójával, eladójával, forgalmazójával, importőrével szemben fennálló törvényes jogait, különös tekintettel a szavatossági jogra és a jótállásra, a Szolgáltató által a jelen ÁSzF alapján biztosított jogok nem érintik.

  4. A jelen ÁSzF-re Magyarország joga, a jelen ÁSzF-ben nem szabályozott kérdésekben különösen a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.), valamint a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.

  5. A jelen ÁSzF-fel vagy azzal összefüggésben, annak megszegésével, megszűnésével, érvényességével vagy értelmezésével kapcsolatban keletkező esetleges vitáikat a Felek megpróbálják elsődlegesen békés úton rendezni.

Budapest, 2013. március 15.

Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat

A Business Box Szolgáltató Kft. számára kiemelt fontosságú cél az ügyfelek személyes adatainak védelme, az ügyfelek információs önrendelkezési jogának biztosítása. Ennek megfelelően társaságunk a természetes személy ügyfelek magánszférájának tiszteletben tartása, a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályokban foglaltaknak való megfelelés és az adatok megfelelő szintű kezelése, védelme érdekében elfogadta, és kötelezőnek ismerte el a jelen Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzatot (a továbbiakban “Szabályzat”).

1. § MEGHATÁROZÁSOK

A jelen Szabályzat alkalmazásában az alábbi fogalmak az alábbi jelentéssel bírnak:

(1) Szolgáltató – a Business Box Szolgáltató Kft. (székhelye/telephelye: 1037 Budapest, Királylaki út 60. fszt. 1.; cégjegyzékszám: Cg. 01-09-872391).

(2) Adatfeldolgozó – az a természetes, vagy jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely a Szolgáltató megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi.

(3) Hatóság – a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.; tel.: 06 (1) 391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: www.naih.hu).

(4) Portál – a Szolgáltató által működtetett, az Internet közcélú hálózatán www.businessbox.hu és www.tescovasarloigondoskodas.hu domain név alatt található internetes oldal, mely lehetővé teszi Szolgáltatási Szerződések távollévők közötti online megkötését.

(5) Személyes adat – minden az Ügyfél azonosítására alkalmas, vele összefüggésbe hozható adat. A Személyes Adat a Szolgáltató által végzett adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az Ügyféllel helyreállítható.

(6) Szolgáltatási Szerződés – az Ügyfél és a Szolgáltató által megkötött, a Szolgáltató által (Tesco) Vásárlói gondoskodás név alatt nyújtott asszisztencia szolgáltatások igénybevételére irányuló szerződés.

(7) Ügyfél – a Szolgáltatóval a Portálon keresztül kapcsolatba kerülő természetes személy ügyfél.

2. § A SZABÁLYZAT CÉLJA, TÁRGYI ÉS SZEMÉLYI HATÁLYA

 • 2.1. A Szabályzat célja, hogy a Szolgáltató által végzett adatkezelésekre vonatkozó alapvető szabályok meghatározásával, bevezetésével biztosítsa a Szolgáltatónál vezetett nyilvántartások működésének törvényességét, valamint az adatvédelem alkotmányos elveinek, az adatbiztonság követelményeinek érvényesülését, továbbá akadályozza meg az adatokhoz való illetéktelen hozzáférést, az adatok jogtalan megváltoztatását valamint jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát.
 • 2.2. A Szabályzat tárgyi hatálya kiterjed minden olyan, a Szolgáltató által végzett vagy végeztetett adatkezelésre és adatfeldolgozásra, amely az Ügyfél Személyes Adataira vonatkozik, függetlenül attól, hogy azt manuális módon, avagy teljesen vagy részben automatizált eszközzel végzik.
 • 2.3. A Szabályzat személyi hatálya kiterjed a Szolgáltatóra, továbbá a Szolgáltató valamennyi szervezeti egységére, alkalmazottjára és megbízottjára, aki(k) a Szolgáltató nevében vagy érdekében adatkezelést végeznek, vagy munkakörük, feladatkörük azzal összefüggésbe hozható. A Szabályzat személyi hatálya kiterjed továbbá az Adatfeldolgozóra is (ld. 6. pont).
 • 2.4. A Szabályzatban előírt adat- és információvédelmi szabályok betartásáért és betartatásáért a Szolgáltató vezetői felelnek.

3. § AZ ADATKEZELÉS ELVEI

A Szolgáltató tevékenységének végzése során az alábbi adatkezeléssel kapcsolatos alapelveket tartja be, illetőleg tartatja be az adatkezelésben érintett minden alkalmazottal és megbízottal:

 • 3.1. Az Adatgyűjtés Tisztességének Elve – Az Ügyfél magánszféráját tiszteletben kell tartani. Ennek megfelelően az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.
 • 3.2. Az Adatkezelés Célhoz Kötöttségének Elve – Személyes Adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának. Csak olyan Személyes Adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas.
 • 3.3. Az Adatkezelés Korlátozásának Elve – A Személyes Adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és a Szolgáltatási Szerződés fennállásának ideje alatt, valamint azon időtartam alatt kezelhető, ameddig a Szolgáltatási Szerződéssel összefüggő jogviszonnyal kapcsolatban igény érvényesíthető. Biztosítani kell, hogy az Ügyfelet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.
 • 3.4. Az Adatminőség Elve – Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és – ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges – naprakészségét.
 • 3.5. A Nyilvánosság Elve – Az adatkezelés tényének, helyének és céljának, valamint a Szolgáltató által alkalmazott adatkezelési politikának nyilvánosnak kell lennie.
 • 3.6. A Személyes Részvétel Elve – Az Ügyfél megismerheti a rá vonatkozó adatokat, továbbá bármikor kérheti azok helyesbítését, kiegészítését, törlését vagy zárolását.

4. § AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A Szolgáltató kizárólag az Ügyfél azon Személyes Adatait kezeli, amelyhez az Ügyfél hozzájárult, és amely a Szolgáltatási Szerződésben, vagy ahhoz kapcsolódóan vállalt kötelezettségei teljesítése érdekében feltétlenül szükséges.

5. § AZ ADATBIZTONSÁG KÖVETELMÉNYE

 • 5.1. A Szolgáltató a Személyes Adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása és összekapcsolása, továbbá az adatok zárolása, törlése és megsemmisítése (együttesen: adatkezelési műveletek) során biztosítja az Ügyfelek magánszférájának védelmét.
 • 5.2. A Szolgáltató, valamint tevékenységi körében a Szolgáltató által megbízott Adatfeldolgozó (ld. 6. pont) gondoskodik az adatok biztonságáról, és megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a törvényben előírt valamint e Szabályzatban foglalt adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
 • 5.3. A Személyes Adatok automatizált feldolgozása során a Szolgáltató és az Adatfeldolgozó biztosítja:
 • (a) a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását; (b) az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását; (c) annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a Személyes Adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják; (d) annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely Személyes Adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe; (e) a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és (f) azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.
 • 5.4. A Portálon keresztül megkötött és bankkártyás fizetéssel (ideértve a PayPal használatával történő fizetést is) létrejövő Szolgáltatási Szerződések esetén a díjfizetés a Szolgáltató szerződött partnerének internetes kártyaelfogadó rendszerén keresztül történik. Ennek során a Szolgáltató titkosított vonalon továbbítja az Ügyfél adatait a díjfizetés teljesítésében közreműködő partnernek.

6. § AZ ADATKEZELÉS KISZERVEZÉSE

 • 6.1. A Szolgáltató jogosult az általa végzett adatkezelési műveletek (ld. 5.1. pont) egy részét kiszervezni. Az adatfeldolgozással a Szolgáltató csak olyan szervezetet bíz meg, amely nem érdekelt a feldolgozandó személyes adatokat felhasználó üzleti tevékenységben.
 • 6.2. Az Adatfeldolgozónak a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogait és kötelezettségeit az adatkezelésre vonatkozó törvény és a jelen Szabályzat keretei között a Szolgáltató határozza meg. Az általa adott utasítások jogszerűségéért a Szolgáltató felel. A Szolgáltató felel az Adatfeldolgozó által az Ügyfélnek okozott esetleges károkért is.
 • 6.3. Az Adatfeldolgozó az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhat, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag a Szolgáltató rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat a Szolgáltató rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni.
 • 6.4. Az Adatfeldolgozó tevékenységének ellátása során más adatfeldolgozót (alvállalkozót) nem vehet igénybe.
 • 6.5. Az Adatfeldolgozó tevékenységét a Szolgáltató ellenőrzi.

7. § ADATTOVÁBBÍTÁS

 • 7.1. A Szolgáltató személyes adatot Magyarország területén belül és meghatározott harmadik személy részére akkor továbbíthat, ha ahhoz az Ügyfél hozzájárult, vagy azt törvény megengedi.
 • 7.2. Az Európai Gazdasági Térség (EGT) valamely tagállamába irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha Magyarország területén belüli adattovábbításra kerülne sor.
 • 7.3. Személyes adat EGT-tagállamnak nem minősülő harmadik országban adatkezelést folytató meghatározott adatkezelő részére akkor továbbítható, vagy harmadik országban adatfeldolgozást végző meghatározott Adatfeldolgozó részére akkor adható át, ha ahhoz az Ügyfél kifejezetten hozzájárult.
 • 7.4. A Szolgáltató az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az Ügyfél tájékoztatása céljából – mind a belföldre, mind a külföldre irányuló adattovábbítás esetén – adattovábbítási nyilvántartást vezet. Az adattovábbítási nyilvántartás a következőket tartalmazza:
 • (i) a Szolgáltató által kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, (ii) az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, valamint (iii) a továbbított személyes adatok körének meghatározását.
 • 7.5. A Szolgáltató az adattovábbítási nyilvántartásban szereplő Személyes Adatokat az adattovábbítástól számított 5 év elteltével törli.

8. § AZ ÜGYFELET MEGILLETŐ JOGOK BIZTOSÍTÁSA

 • 8.1. A tájékoztatáshoz való jog
 • 8.1.1. Az adatkezelés az Ügyfél önkéntes hozzájárulásán alapul. A Szolgáltató az első kapcsolatfelvétel során az Ügyfél részére egyértelmű és részletes tájékoztatást ad az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatás kiterjed az Ügyfél adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is (ld. 8. és 9. pontokat).
 • 8.1.2. Az Ügyfél kérelmére a Szolgáltató tájékoztatást ad az Ügyfél általa kezelt, illetve az általa megbízott Adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az Ügyfél Személyes Adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
 • 8.1.3. A Szolgáltató köteles a 8.1.2. pont szerinti kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az Ügyfél erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet a Szolgáltatóhoz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg. A már megfizetett költségtérítést a Szolgáltató az Ügyfélnek visszafizeti, ha az adatokat jogellenesen kezelte, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.
 • 8.1.4. A Szolgáltató az Ügyfél tájékoztatását, valamint személyes adatainak helyesbítését (8.2. pont), törlését (8.3. pont) vagy zárolását (8.4. pont) csak akkor tagadhatja meg, ha azt törvény – az állam külső és belső biztonsága, így a honvédelem, a nemzetbiztonság, a bűncselekmények megelőzése vagy üldözése, a büntetés-végrehajtás biztonsága érdekében, továbbá állami vagy önkormányzati gazdasági vagy pénzügyi érdekből, az Európai Unió jelentős gazdasági vagy pénzügyi érdekéből, valamint a foglalkozások gyakorlásával összefüggő fegyelmi és etikai vétségek, a munkajogi és munkavédelmi kötelezettségszegések megelőzése és feltárása céljából, beleértve minden esetben az ellenőrzést és a felügyeletet is, továbbá az Ügyfél vagy mások jogainak védelme érdekében – előírja.
 • 8.1.5. A tájékoztatás megtagadása esetén a Szolgáltató írásban közli az Ügyféllel, hogy a felvilágosítás megtagadására az adatvédelmi törvény mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az Ügyfél jogosult a bírósághoz (9.1. pont), továbbá a Hatósághoz jogorvoslatért fordulni (10.2.1. pont).
 • 8.2. A Személyes Adat helyesbítése
 • Ha a Személyes Adat a valóságnak nem felel meg, a Szolgáltató a Személyes Adatot helyesbíti, amennyiben a valóságnak megfelelő Személyes Adat rendelkezésére áll.
 • 8.3. A Személyes Adat törlése
 • 8.3.1. A Szolgáltató köteles törölni minden olyan, Ügyfeleivel, volt Ügyfeleivel vagy létre nem jött Szolgáltatási Szerződéssel kapcsolatos Személyes Adatot:
 • (i) amelynek kezelése esetében az adatkezelési cél megszűnt, vagy (ii) az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt (ide nem értve azon személyes adatot, amelynek adathordozóját a levéltári anyag védelmére vonatkozó jogszabály értelmében levéltári őrizetbe kell adni), vagy (iii) amelynek kezeléséhez az Ügyfél hozzájárulása nem áll rendelkezésre, illetve (iv) amelynek kezeléséhez nincs törvényi jogalap.
 • 8.3.2. A telefonon történő panaszkezelés esetén a Szolgáltató és az Ügyfél közötti telefonos kommunikációt rögzítő hangfelvételt a Szolgáltató a hangfelvétel elkészítését követő egy év leteltével törli.
 • 8.3.3. A Szolgáltató a személyes adatot törli továbbá, ha (i) azt az Ügyfél kéri; (ii) a kezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható –, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki; (iii) a személyes adat törlését a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.
 • 8.4. A Személyes Adat zárolása
 • Törlés helyett a Szolgáltató zárolja a Személyes Adatot, ha az Ügyfél ezt kéri, vagy ha a Szolgáltató rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Ügyfél jogos érdekeit. Az így zárolt Személyes Adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a Személyes Adat törlését kizárta.

 • 8.5. A Személyes Adat megjelölése
 • A Szolgáltató megjelöli az általa kezelt Személyes Adatot, ha az Ügyfél vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott Személyes Adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

 • 8.6. A helyesbítésre, törlésre, zárolásra és megjelölésre vonatkozó közös rendelkezések
 • 8.6.1. A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről a Szolgáltató az Ügyfelet, továbbá mindazokat értesíteni köteles, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az Ügyfél jogos érdekét nem sérti.
 • 8.6.2. Ha a Szolgáltató az Ügyfél helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti (8.1.4. pont), a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban köteles közölni a kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait, valamint tájékoztatni az Ügyfelet a bírósági jogorvoslat (9.1. pont), továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről (10.2.1. pont).
 • 8.7. A tiltakozási jog
 • 8.7.1. Az Ügyfél tiltakozhat Személyes Adatának kezelése ellen,
 • (a) ha a Személyes Adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag a Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy a Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges (ide nem értve a jogszabályon alapuló, kötelező adatkezelést); (b) ha a Személyes Adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint (c) törvényben meghatározott egyéb esetben.
 • 8.7.2. A Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.
 • 8.7.3. Ha a Szolgáltató az Ügyfél tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
 • 8.7.4. Ha az Ügyfél a Szolgáltatónak a 8.7.2. pont alapján meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha a Szolgáltató a 8.7.2. pont szerinti határidőt elmulasztja, az Ügyfél – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül – a 9.1. pontban meghatározott módon bírósághoz fordulhat.
 • 8.8. Az elhunyt személyt megillető jogok gyakorlása

Az elhunyt személlyel kapcsolatba hozható adatok tekintetében az Ügyfél jogait az elhunyt örököse, illetve a Szolgáltatási Szerződésben nevesített további jogosult is gyakorolhatja.

9. § AZ ÜGYFÉL JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI

 • 9.1. Bírósági jogérvényesítés – Az Ügyfél a jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat, mely esetben azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, a Szolgáltató köteles bizonyítani. Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, a Szolgáltatót a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, illetőleg az Ügyfél tiltakozási jogának figyelembevételére kötelezi.
 • 9.2. Kártérítés – A Szolgáltató az Ügyfél adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az Ügyféllel szemben a Szolgáltató felel az Adatfeldolgozó által okozott kárért is. A Szolgáltató mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. A Szolgáltató nem köteles megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

10. § AZ ADATKEZELÉS HATÓSÁGI ELLENŐRZÉSE

 • 10.1. A személyes adatok védelméhez való jog érvényesülésének ellenőrzését és elősegítését a Hatóság végzi. Ezen feladatkörében a Hatóság bejelentés alapján vizsgálatot folytat vagy hivatalból adatvédelmi hatósági eljárást folytathat.
 • 10.2. A Hatósági vizsgálat
 • 10.2.1. A Hatóságnál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
 • 10.2.2. Ha a Hatóság a személyes adatok kezelésével kapcsolatos jogsérelem vagy annak közvetlen veszélye fennállását megalapozottnak tartja, a Szolgáltatót a jogsérelem orvoslására, illetve annak közvetlen veszélye megszüntetésére szólítja fel. A Szolgáltató – egyetértése esetén – köteles haladéktalanul megtenni a Hatóság felszólításában megjelölt szükséges intézkedéseket, és a megtett intézkedéseiről, illetve – egyet nem értése esetén – álláspontjáról a felszólítás kézhezvételétől számított 30 napon belül írásban tájékoztatni a Hatóságot.
 • 10.2.3. Ha a fenti 10.2.2. pont szerinti felszólítás ellenére a jogsérelem orvoslására, illetve a jogsérelem közvetlen veszélyének megszüntetésére nem került sor, a Hatóság dönt a szükséges további intézkedések megtételéről.
 • 10.3. Adatvédelmi hatósági eljárás
 • 10.3.1. A Hatóság adatvédelmi hatósági eljárást indíthat, ha a bejelentésen alapuló vizsgálat alapján vagy egyébként valószínűsíthető a személyes adatok jogellenes kezelése, és a jogellenes adatkezelés a személyek széles körét érinti, vagy nagy érdeksérelmet vagy kárveszélyt idézhet elő.
 • 10.3.2. Az adatvédelmi hatósági eljárásban hozott határozatában a Hatóság (i) elrendelheti a valóságnak nem megfelelő személyes adat helyesbítését, (ii) elrendelheti a jogellenesen kezelt személyes adatok zárolását, törlését vagy megsemmisítését, (iii) megtilthatja a személyes adatok jogellenes kezelését vagy feldolgozását, (iv) megtilthatja a személyes adatok külföldre történő továbbítását vagy átadását, (v) elrendelheti az érintett tájékoztatását, ha azt az adatkezelő jogellenesen tagadta meg, (vi) százezertől tízmillió forintig terjedő bírságot szabhat ki, valamint (vii) elrendelheti határozatának nyilvánosságra hozatalát.
 • 10.4. A Hatóság nyilvános jelentése
 • Ha az ügyben a Hatóság által hatósági eljárás megindítására nem került sor a Hatóság dönthet nyilvános jelentés készítéséről. A Hatóság jelentése bíróság vagy más hatóság előtt nem támadható meg.

 • 10.5. A Hatóság szignalizációs kötelezettsége
 • 10.5.1. Ha a Hatóság az eljárása során bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját észleli, büntetőeljárást kezdeményez az annak megindítására jogosult szervnél.
 • 10.5.2. Ha a Hatóság az eljárása során szabálysértés vagy fegyelmi vétség elkövetésének alapos gyanúját észleli, szabálysértési, illetve fegyelmi eljárást kezdeményez a szabálysértési, illetve a fegyelmi eljárás lefolytatására jogosult szervnél.

11. § ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

Ha a jelen Szabályzatban hivatkozott, illetve idézett jogszabályi rendelkezések tekintetében utóbb változás áll be, a jelen Szabályzat szövegét a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően, így különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektv.) adatvédelemre vonatkozó rendelkezéseivel összhangban kell értelmezni és alkalmazni.


Budapest, 2013. március 1.
Business Box Szolgáltató Kft.

HORDOZHATÓ KÉSZÜLÉKEK ÖNRÉSZ TÁJÉKOZTATÓJA

Tisztelt Ügyfelünk!

A hordozható készülékekre (Mobiltelefon, Tablet, Notebook, Kamera, Fényképezőgép) megkötött BBox BALESETI ill. EXCLUSIVE Vásárlói Gondoskodás szerződés Baleseti Garancia szolgáltatása keretén belüli javításra vagy cserére Ön az alábbiak szerint jogosult:

ÖNRÉSZ NÉLKÜL:

Amennyiben bizonyítják, hogy

 • a balesetet NEM A KÉSZÜLÉK HASZNÁLÓJA vagy vele közös háztartásban élő hozzátartozója OKOZTA, vagy
 • a baleset SZEMÉLYI SÉRÜLÉSSEL járt, vagy
 • KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ(jármű)BALESETÉVEL EGYÜTTESEN következik be,

Ön a készülék javítására vagy cseréjére ÖNRÉSZ NÉLKÜL jogosult.

ÖNRÉSSZEL (bruttó 25.000 Ft):

Amennyiben a balesetet A KÉSZÜLÉK HASZNÁLÓJA vagy vele közös háztartásban élő hozzátartozója nem szándékosan, hanem pl. figyelmetlenségből, feledékenységből vagy ügyetlenkedésből OKOZTA(pl. kezelési hiba vagy leejtés), Ön a javításra vagy cserére bruttó 25.000 Ft ÖNRÉSZ megfizetése mellett jogosult. Az Önrész megfizetésére az köteles, aki a Vásárlói Gondoskodás szerződését megkötötte.

Amennyiben az Ön által kötött valamely Vásárlói Gondoskodás szerződés tárgyát képező valamely készülékre korábban önrészes baleseti szolgáltatást nyújtottunk, úgy a következő baleseti eredetű és egyébként önrész köteles meghibásodás esetén 50.000 Ft, míg a harmadik és minden további alkalommal 100.000 Ft önrész, de legfeljebb a javítás- vagy csere költsége Önt terheli.

Mentesülni lehet azonban az önrész megfizetése alól, ha bizonyítják, hogy a készüléket megfelelően óvták a sérüléstől, azaz a baleset (pl. leejtés) idején a készülék a gyári vagy a megfelelő mechanikai védelemre felkészített tokjában/táskájában volt. Ilyen esetben bizonyítékkent az fogadható el, amikor a tok vagy táska sérülése műszakilag egyértelműen azonosítható a készüléken található sérüléssel.

ÖNKÖLTSÉGGEL:

Amennyiben a készüléket felelőtlenül úgy használják, olyan helyen tartják/tárolják, amely nyilvánvalóan kirívó kockázatot jelent a készülék sérülése szempontjából (pl.: ingzsebben vagy sportolás közben lezáratlan zsebben tárolt mobiltelefon; autó tetején, medence szélén hagyott hordozható eszköz; ill. ha olyan helyen hagyják a hordozható készüléket, ahol - a készülék rendeltetésszerű használatára képtelen - kisgyermek számára könnyen hozzáférhető) és a baleseti meghibásodás ezzel okozati összefüggésben következik be, a teljes javítási- vagy csereköltség azt terheli, aki a Vásárlói Gondoskodás szerződését megkötötte.

FIGYELEM! Jelen dokumentum tájékoztató jellegű, így azon esetek teljes körű megismeréséhez, melyek esetén a készülék javítási, szállítási, csere- vagy önrész költségei Önt, mint a Vásárlói Gondoskodás szerződését megkötő személyt terhelik, kérjük, olvassa el figyelmesen az Általános Szolgáltatási Feltételeket is!

Panaszkezelés

A Szolgáltatónak a TESCO Vásárlói gondoskodás értékesítésével és szolgáltatásával közvetlen kapcsolatban álló tevékenységével vagy mulasztásával, továbbá a Szolgáltatási Szerződés teljesítésével összefüggő panaszát a Vásárló akár szóban, akár írásban bejelentheti a Szolgáltató ügyfélszolgálatán keresztül.

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:
Telefonszám: 06 (30) 281-6877 (H-P 9:00-18:00 óra között)
Internetes honlap: www.businessbox.hu
E-mail cím: panasz@businessbox.hu

Ha a Vásárló kifogásaira, panaszára annak bejelentésekor a Szolgáltató nem tud nyomban nyilatkozni, vagy annak kivizsgálása azonnal nem lehetséges, álláspontjáról a Szolgáltató legkésőbb 30 napon belül köteles írásban (elektronikus levél útján) értesíteni a Vásárlót.

Amennyiben a Vásárló nem elégedett panaszának elintézésével, úgy panasszal élhet a fővárosi és megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségeinél. A fogyasztóvédelmi felügyelőségek illetékességét egyaránt megalapozza a Vásárló lakóhelye, valamint a Szolgáltató székhelye is. A kérelem bármely illetékes felügyelőségnél benyújtható.

További vita esetén a Vásárló - választása szerint - a lakóhelye szerinti megyei (fővárosi) kereskedelmi- és iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez, valamint a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósághoz fordulhat.

Távértékesítési információk

Amennyiben a szerződéskötést követően Ön meggondolná magát, úgy jogosult a Szolgáltatási Szerződés megkötésétől számított 15 naptári napon belül a Business Box Kft. postai címére (1307 Budapest, Pf.: 30.) vagy az elallas@businessbox.hu e-mail címre küldött írásbeli nyilatkozattal a Szolgáltatási Szerződéstől indokolás nélkül elállni. Ez esetben a Szolgáltatási Szerződés megszűnik, és az Ön által megfizetett Gondoskodási Díjat az Ön által megadott bankszámlára harminc (30) napon belül visszafizetjük.

A TESCO Vásárlói gondoskodás igénybevételére vonatkozó Szolgáltatási Szerződés közvetlenül Ön és a Business Box Kft. (székhelye: 1037 Budapest, Királylaki út 60. fszt. 1.; cégjegyzékszáma: 01-09-872391), között jön létre, a „Megvásárlom” gombra történő kattintással, az Általános Szolgáltatási Feltételek elfogadását és az esedékes Gondoskodási díj hiánytalan megfizetését követően. A Szolgáltatási Szerződés ennek megfelelően távértékesítés keretében jön létre Ön és a Business Box Kft. között és így arra a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet rendelkezései megfelelően irányadók. Külön is felhívjuk figyelmét, hogy a Szolgáltatási Szerződés csak akkor jön létre (az alapján csak akkor vehetők igénybe szolgáltatásaink), ha Ön a TESCO Vásárlói Gondoskodás díját a rendelkezésre álló határidőben hiánytalanul megfizette. Az Ön Szolgáltatási Szerződését egyedi sorszám alatt iktatjuk, ahhoz és annak kiegészítő dokumentumait Ön a Vásárlást követően Portálunkról azonnal letöltheti, elmentheti és kinyomtathatja. A szerződéskötés nyelve a magyar. Az adatbeviteli hibák kiszűrése érdekében honlapunk számos ponton ellenőrzéseket hajt végre. Amennyiben Ön valamely adatot esetleg mégis tévesen adott meg, a visszalépés funkció segítségével megadhatja a helyes adatot, ezen kívül a fizetést megelőzően az összefoglaló oldalon külön is ellenőrizheti és módosíthatja adait.

Vissza a vásárláshoz
« Tovább a vásárláshoz
 • Üdvözöljük a TESCO Vásárlói gondoskodás felületén!

  Biztonságban tudni készülékét még sosem volt ilyen egyszerű.

  Szolgáltatásunkhoz gyorsan és könnyedén hozzájuthat. Nézze meg a bemutatón a felület működését, és kössön most kiterjesztett garanciát!

  A kalkulációhoz ill. szerződéskötéshez szüksége lehet a készülék számlájára és jótállási jegyére is!

 • Kérjük válassza ki a készülék típusát és márkáját, aztán adja meg a vásárlás időpontját és a jótállás idejét!

 • A csúszka segítségével válassza ki a gondoskodás időtartamát! Baleseti garanciáért kattintson a + jelre!

 • Ezt követően kérjük adja meg e-mail címét és egyéb adatait!

 • Ajánlatunk elfogadását követően elektronikus fizetési módjaink közül választhat: fizethet bankkártyájával vagy PayPal számlájával!

 • Vegye igénybe kockázat nélkül szolgáltatásunkat! Kalkuláljon most!